1 Mayıs resmi bayram olsun teklifi

1 Mayıs resmi bayram olsun teklifi

1 Mayıs resmi bayram olsun teklifiCHP Kırklareli Milletvekili Tansel Barış, 1 Mayıs’ın işçi bayramı olarak kabul edilmesi için kanun...

A+A-

1 Mayıs resmi bayram olsun teklifi1 Mayıs resmi bayram olsun teklifi

CHP Kırklareli Milletvekili Tansel Barış, 1 Mayıs’ın işçi bayramı olarak kabul edilmesi için kanun teklifi verdi. Barış, Meclis Başkanlığı’na sunduğu “Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunda Değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi”nin gerekçesinde, dünyada 1 Mayıs’ın işçilerin ve tüm emekçilerin demokratik haklarını ve taleplerini gündeme taşıdıkları bir gün olarak kutlandığını belirtildi.

Türkiye’de 1977 yılı 1 Mayıs kutlamalarında yaşanan olaylara dikkat çekilen kanun teklifinin gerekçesinde, “Bu üzücü olay sonrasında İşçi Bayramı olarak kutlanmasını engelleyememiş, yasaklandığı için toplumda bir gerginlik ve huzursuzluk yaratmıştır. Bu günün huzur ve güven içinde kutlanması fiili durumun resmiyete kavuşturularak medeni ülkelerde olduğu gibi kutlanmasının zemini oluşturulmalıdır. 1 Mayıs’ın tatil edilmesi ile bu günün bayram havası içerisinde kutlanmasını sağlayacak, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kutlanması demokrasimize katkı sağlayacaktır” denildi.

VATAN - 1 Mart 2008

 

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.