1 Mayıs'ta 2 polis 'orantısız güç' kullanmış

1 Mayıs'ta 2 polis 'orantısız güç' kullanmış

1 Mayıs'ta 2 polis 'orantısız güç' kullanmışEmniyet müfettişleri, 1 Mayıs’ta İstanbul’da çıkan olaylara ilişkin incelemeyi tamamladı. Müfettişlere...

A+A-

1 Mayıs'ta 2 polis 'orantısız güç' kullanmış

Emniyet müfettişleri, 1 Mayıs’ta İstanbul’da çıkan olaylara ilişkin incelemeyi tamamladı. Müfettişlere göre, o gün görev yapan binlerce polisten yalnızca ikisi “orantısız güç” kullandı. Ancak sendikalar rapora büyük tepki gösteriyor.

İSTANBUL - 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda Taksim ve Şişli’de çıkan olaylarla ilgili başlatılan inceleme tamamlandı. Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan komisyonun hazırladığı ön raporun ardından görevlendirilen müfettişler, olaylarda sadece iki polis memurunu sorumlu buldu. Orantısız güç kullandıkları öne sürülen Bahçelievler Emniyet Müdürlüğü’nde görevli iki polis memuru hakkında idari ve adli soruşturma açılması istendi.

1 Mayıs’ta yaşanan olaylarla ilgili suç duyurusunda bulunan işçi ve memur konfederasyonları ise müfettiş raporuna tepki gösterdi.

İki polisin bu kadar büyük şiddeti yapamayacağını belirten KESK yöneticisi Sevgi Göyçe, “Sadece iki tane kamu görevlisinin polis memurunun bu kadar şiddeti gerçekleştirebilme ihtimali yoktur. Çünkü bu İstanbul’un geneline yayılan bir şiddetti. Sadece bir vakadan ibaret değildi” dedi.

DİSK BAŞKANI: HUKUK MÜCADELEMİZ SÜRECEK

1 Mayıs’ta çıkan olaylarda genel merkez binası da zarar gören DİSK ise hukuk mücadelesini sürdürmeye kararlı.

DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, “Bir kaç koldan yürüyen suç duyurumuz olacak. Bunlaran biri bireysel anlamda. Kurumsal anlamda da DİSK açısından hem ulusal, hem de uluslararası -AİHM dahil- bütün süreçleri kapsayan bir girişimda bulunacağız” dedi.

NTV - 21 Mayıs 2008 Çarşamba

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.