10 Aralık Hareketi: Muharrem İftarı Sönük ve Başarısız

10 Aralık Hareketi: Muharrem İftarı Sönük ve Başarısız

10 Aralık Hareketi: Muharrem İftarı Sönük ve Başarısız 10 Aralık Hareketi tarafından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla...

A+A-

10 Aralık Hareketi: Muharrem İftarı Sönük ve Başarısız10 Aralık Hareketi: Muharrem İftarı Sönük ve Başarısız
 
10 Aralık Hareketi tarafından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen "Muharrem İftarı" sönük ve başarısız olarak değerlendirildi.

10 Aralık Hareketi tarafından yapılan açıklamada, AKP'nin "Alevi Açılımı" adı altında düzenlediği iftar yemeğinin amacına ulaşmadığı kaydedilerek, "Yüzlerce Alevi kuruluşu ilkeli bir tavır alarak AKP'ye önemli bir ders vermiştir" denildi.

Alevilerin haklı taleplerinin yuvarlak sözlerle geçiştirilemeyeceğinin bir kez daha kanıtlandığı ifade edilerek "Zorunlu din dersinden kadın haklarına kadar birçok konuda bakış açısı ve uygulamaları ortada olan AKP hükümetinin yarattığı güvensizliğin derinliği bir kez daha açıkça görülmüştür" denildi.

Alevilerin sorun ve taleplerine oy kaygısıyla ve hesabıyla bakmak yerine evrensel insan hakları temelinde yaklaşmanın ve hızla somut adımlar atmanın gerektiği vurgulanarak, inançların siyasete alet edilmemesi istendi.

(ANKA) - HABERX - 12 Ocak 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.