110 Bin Derslik Nerede?

110 Bin Derslik Nerede?

MEB'de 110 bin derslik muamması Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in her fırsatta dile getirdiği ‘iktidarları döneminde 110...

A+A-

110 Bin Derslik Nerede?MEB'de 110 bin derslik muamması

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in her fırsatta dile getirdiği ‘iktidarları döneminde 110 bin derslik yapıldığı’ iddiası bir türlü kanıtlanamıyor. Bakan Çelik, söz konusu derslikle ilgili olarak sayı vermesine karşın, dersliklerin nerede ve ne zaman yapıldığı ile ilgili hiçbir açıklama yapmıyor.

Milli Eğitim Bakanı Çelik her fırsatta bakanlığı döneminde 110 bin derslik yaptırıldığı yönünde açıklamalarda bulunmasına karşın, Maliye Bakanlığı’nın yaptığı açıklamalar daha bu miktarın daha düşük olduğuna işaret etti. 14 Aralık 2005 tarihinde Meclis Genel Kurulu’nda Bakan Çelik 70 bin derslik yapıldığını açıklamasına karşın Genel Kurul’da Maliye Bakanı Kemal Unakıtan 42 bin derslik yapıldığını söylemişti. İki Bakanlık arasındaki verilerin tezatlık göstermesi nedeniyle mecliste konu tartışılmış ve konu ile ilgili 2005 yılından bu yana 3 defa soru önergesi verilmişti. Verilen soru önergelerinde ise Bakan Çelik söz konusu dersliklerin hangi illerde kurulduğu sorusuna yanıt vermedi.

MEB VE MALİYE RAKAMLARINDA 28 BİN DERSLİK FARKI-

İlk soru önergesi 2005 yılı Aralık ayında dönemin İstanbul Milletvekili ve Eğitim Komisyonu Üyesi Berhan Şimşek tarafından verildi. Şimşek, Bakan Çelik’in 2005 yılı Kasım ayında yapılan “Plan ve Bütçe Komisyonunda dönemlerinde yapılan derslik sayısını 60 bin olarak verdiğini hatırlatmıştı. Şimşek soru önergesinde “Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ise TBMM Genel Kurulu’nda 14 Aralık 2005 tarihinde yaptığı Bütçe sunuş konuşmasında hükümetleriniz döneminde yapılan derslik sayısının 42 bin olduğunu söyledi. Aynı gün TBMM Genel Kurulu’nda yaptığınız konuşmada hükümetleriniz döneminde yapılan derslik sayısının 70 bin olduğunu belirterek ‘Cumhuriyet tarihinde böyle bir rakam yok’ ifadesini kullanmıştınız hatırlatmasında bulundu. Şimşek, Bakan Çelik’ten verilen rakamların tezatlık göstermesi nedeniyle, yapılan dersliklerin hangi illerden kaç adet yapıldığının açıklanmasını istemişti.

MİLLİYET - 2 Şubat 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.