12 Eylül Darbesinin Ruhu Zorunlu Din Dersi İle Sürüyor

12 Eylül Darbesinin Ruhu Zorunlu Din Dersi İle Sürüyor

12 Eylül Darbesinin Ruhu Zorunlu Din Dersi İle Sürüyor 12 Eylül Askeri Darbesi’ni gerçekleştiren askeri yönetim, ülkemizde...

A+A-

12 Eylül Darbesinin Ruhu Zorunlu Din Dersi İle Sürüyor12 Eylül Darbesinin Ruhu Zorunlu Din Dersi İle Sürüyor
12 Eylül Darbesinin Ruhu Zorunlu Din Dersi İle Sürüyor
12 Eylül Darbesinin Ruhu Zorunlu Din Dersi İle Sürüyor

12 Eylül Askeri Darbesi’ni gerçekleştiren askeri yönetim, ülkemizde yaşamın her alanını, kendi bakış açısına göre düzenledi. Hemen hemen müdahale etmediği ve değiştirmediği yasa kalmadığı gibi, darbe mantığı ile de birçok yeni yasa yaptı ve yürürlüğe koydu. Tek tip insan yaratmayı hedefleyen darbeciler, faşist zihniyetlerinin ürünü olarak Anayasa’nın 24. maddesiyle farklı in...ançları yok etmek ve Alevileri asimile etmek için din derslerini zorunlu hale getirmişlerdir.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği yıllardır din kültürü adı altında yapılan zorunlu din eğitiminin kaldırılması için mücadele yürütmektedir. Din kültürü dersinde, dinler hakkında bir genel kültür verilmemektedir. Din kültürü adı altında sünnilik eğitimi ve öğretimi yapılmaktadır. Bu eğitim üstelik 10 yaşındaki çocuğa zorla verilmektedir.

Yine AKP hükümetinin göz boyamak ve kendisini AB’ye karşı savunabilmek için din derslerinin sayfalarının arasına serpiştirdiği sözde Alevilik bilgileri de Alevileri ve Aleviliği asimile etme amacına dönük şekilde yazılmıştır. Bizler, Aleviliğin de zorla devlet eliyle okutulmasına karşıyız.

Ayrıca, zorunlu din dersinde yapılan eğitim ile çocuklarımıza biat etmeleri öğretilmekte, 10 yaşından itibaren biat eden, tartışmayan, sorgulamayan evet efendimci bir nesil yetiştirilmektedir.

Yargının hemen hemen her alanından uygulamanın haksız ve hukuksuz olduğuna ilişkin kararlar verilmekte ama AKP iktidarı, tüm yargı kararlarına karşı direnç göstermeye haksızlığı, hukuksuzluğu ve adaletsizliği sürdürmeye devam etmektedir.

Sadece Alevilerin değil Türkiye’nin sorunu olan zorunlu din dersine karşı Alevi örgütlerinin yıllardır verdikleri hukuk ve demokrasi mücadelesi, örgütlülüğümüzün önderliğinde sürmektedir.

Devletin dini ve inancı olmaz. Çağdaş, bilimsel, demokratik ve laik bir eğitim için “Zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi” kaldırılmalıdır. Devlet din eğitim ve öğretimi yapmamalıdır.

Avrupa Birliğine girme konusunda istekli görünen siyasi iktidarın, bu çelişkiyi öncelik ve ivedilikle ortadan kaldırması, başta Alevi’ler olmak üzere demokrasiden, eşitlikten, özgürlükten ve laiklikten yana tüm yurttaşlarımızı “Zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi” cenderesinden kurtaracağına inanıyoruz.

Bu amaçlarla 9 Ekim Cumartesi Saat 12.00’de Ankara Kızılay’da yapacağımız 24 saatlik oturma eylemimize katkı ve destek bekliyoruz.

Tarih : 9 EKİM 2010 Cumartesi

Saat :12.00

Yer : Kızılay Ankara

PİR SULTAN ABDAL KÜLTÜR DERNEĞİ

KAYNAK: Alevihaber.com - 01.10.2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.