2 Temmuz anma programı

2 Temmuz anma programı

Alevi örgütleri, Sivas Katliamı’nın 22. yıl dönümü dolayısıyla yapacakları anma etkinliklerini duyurdu. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Sivas’ta...

A+A-

Alevi örgütleri, Sivas Katliamı’nın 22. yıl dönümü dolayısıyla yapacakları anma etkinliklerini duyurdu. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Sivas’ta yürüyüş düzenlenecek. İstanbul ve Ankara’da anmalar yapılacak.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) ve Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), Sivas Katliamı’nın 22. yılı dolayısıyla yapılacak anma etkinliklerini duyurdu.

Mülkiyeliler Birliği’nde gerçekleştirilen basın açıklamasına Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri Ali Kenanoğlu ve Müslüm Doğan da katıldı.

Yapılan açıklamaya göre eylem ve etkinlik programı şu şekilde:

* 28 Haziran Pazar 15.00 İstanbul Kadıköy,

* 1 Temmuz Çarşamba 19.00 Ankara Dikmen,

* 2 Temmuz Perşembe Sivas Madımak Oteli önü ve 17.00 Ankara Konur Sokak,

* 5 Temmuz Karşıyaka Mezarlığı’nda ziyaret.

Sivas Katliamı

22 yıl önce Sivas’ta Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin (PSAKD) organize ettiği Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak Oteli yakıldı.

Çoğunluğu Alevi 33 yazar ve ozan ile iki otel çalışanı yanarak ya da dumandan boğularak hayatlarını kaybetti.

Hayatını kaybedenler

Edibe Suları Ağbaba (Misafir – İsviçre), Gülender Akça (Sanatçı – Ankara), Muhlis Akarsu (Sanatçı – Ankara), Muhibe Akarsu (Misafir – Ankara), Metin Altıok Şair (Yazar – Ankara), Mehmet Atay (Sanatçı – Ankara), Sehergül Ateş (Sanatçı – Ankara), Erdal Ayrancı (Yönetmen – Ankara), Behçet Sefa Aysan (Şair – Ankara), Asım Bezirci (Yazar – Ankara), Belkıs Çakır (Sanatçı – Ankara), Serpil Çanik (Sanatçı – Ankara),Muammer Çiçek (Sanatçı – Tokat), Nesimi Çimen (Sanatçı – İstanbul),Serkan Doğan (Sanatçı – Ankara), Hasret Gültekin (Sanatçı – Sivas), Murat Gündüz (Sanatçı – Ankara), Gülsün Karababa (Sanatçı – Ankara),Koray Kaya (Çoçuk – Ankara), Menekşe Kaya (Sanatçı – Ankara), Uğur Kaynar (Şair – Ankara), Asaf Koçak (Karikatürist – Ankara), Handan Metin (Sanatçı – Ankara), Sait Metin (Sanatçı – Ankara), Asuman Sivri (Sanatçı – Ankara), Yasemin Sivri (Sanatçı – Ankara), Nurcan Şahin  (Sanatçı – Ankara), Özlem Şahin (Sanatçı – Ankara), Yeşim Özkan (Sanatçı – Ankara), Huriye Özkan (Sanatçı – Ankara), Ahmet Öztürk (Otel görevlisi – Sivas), Ahmet Özyurt (Sanatçı – Ankara), Carina Cuanna Thuijs (Misafir – Hollanda), İnci Türk (Sanatçı – Ankara), Kenan Yılmaz (Otel görevlisi – Sivas)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.