2 Temmuz anmaları öncesinde Sivas'ta katliamcılar işbaşında

2 Temmuz anmaları öncesinde Sivas'ta katliamcılar işbaşında

2 Temmuz anmaları öncesinde Sivas'ta katliamcılar işbaşında      Katliamlardan medet umanlar, katliamlardan çıkar sağlayanlar...

A+A-

2 Temmuz anmaları öncesinde Sivas'ta katliamcılar işbaşında2 Temmuz anmaları öncesinde Sivas'ta katliamcılar işbaşında  
  
Katliamlardan medet umanlar, katliamlardan çıkar sağlayanlar 12 Haziran’da Sivas’ta işbaşındaydı

Aldığımız bilgilere göre 13 Haziran sabahı Sivas Eğitim-Sen ve BTS Sivas Şubesinin kapılarına 2 Temmuz’un Müslümanların bayramı olduğu, 2 Temmuz anmasını gerçekleştiren kurumların da vatan haini olduğunu vurgulayan yazılar asıldı ayrıca BTS’nin tabelası sökülüp götürüldü. Bu saldırı öncesinde de Sivas Anadolu Gazetesi’nde Fikret Ünsal imzalı “2 Temmuz Vurguncuları” yazısı yayınlanması ayrıca bu saldırıların da 2 temmuz anma programı için Sivas valiliğine başvurunun hemen ardından gerçekleşmesi de dikkat çekti.

Bu konu ile ilgili olarak KESK, Halkevleri, ÖDP, EMEP, DSP, HBVAKV, HBVAKD’nin oluşturduğu Sivas 2 temmuz anma komitesi bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasını okuyan 2 temmuz Tertip komitesi adına komite başkanı olan Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Önder Doğan “Dünya’da, bölgede ve ülkemizde yaşanan savaşlar ve katliamlar karşısında eşit, özgür ve demokratik bir toplum yaratma mücadelesi veren bizler, dün olduğu gibi bugünde yaşanan katliamlar ve saldırılar karşısında tepkisiz kalmayacağız” dedi.

Bu sabah yaşanan saldırılar için ise, Sivas’ta ve ülkemizde barış ve kardeşlik isteyenlerin, 2 temmuzlar yaşanmasın diyenlerin vatan haini olmadığını; aksine bu katliamı bayram ilan edenlerin halkı birbirine düşüren vatan haini olduğunu ifade etti. Son olarak da, bu katliamı gerçekleştiren gerici-faşist odakların bu tür saldırı ve baskılarına boyun eğmeyeceklerini söyleyerek, insan hak ve özgürlüklerinden, eşitlikten, barıştan ve kardeşlikten yana olan herkesi 2 Temmuz 2008 Çarşamba günü Madımak’ta katliamı lanetlemeye çağırarak açıklamayı bitirdi.

Sendika.Org - 13 Haziran 2008
 
EĞİTİM-SEN SİVAS ŞUBESİ BİNASINA SALDIRI İDDİASI
 
Kesk'e Bağlı Eğitim-sen ve Bağımsız Taşımacılık Sendikası (Bts) Sivas Şubelerinin Faaliyet Gösterdiği Binanın Giriş Kapısına Saldırı Yapıldığı İddia Edildi.

KESK'e bağlı Eğitim-Sen ve Bağımsız Taşımacılık Sendikası (BTS) Sivas şubelerinin faaliyet gösterdiği binanın giriş kapısına saldırı yapıldığı iddia edildi.

Sendika binasında düzenlenen basın toplantısında ilk olarak konuşan BTS Sivas Şube Başkanı Nejat Sezginer, sabah saatlerinde Afyon Sokak üzerindeki Dincer apartmanındaki sendika binası katına geldiklerinde, sendikalarının kapısının üstündeki tabelalara zarar verilerek kırıldığı ve üzerinde bir takım yazıların yazılı bulunan kağıt bırakıldığını iddia etti. Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Önder Doğan, giriş kapılarına '2 Temmuz müslümanların bayramı' yazılı kağıt asıldığını söyleyerek, olayı kınadığını söyledi.

İHA - 13 Haziran 2008

Faşistler ‘Madımak’ı’ hatırlattı!

(13.06.08) – Sivas katliamının 15. yılında ırkçı, faşist zihniyetin katliamı sahiplenen ve ilerici kurumları hedef alan saldırılarının son örneği 12 Haziran günü Sivas’ta yaşandı. Sivas 2 Temmuz Anma Komitesi bugün Eğitim-Sen-BTS binasında basın açıklaması gerçekleştirdi.

Kapıya bırakılan not: Madımak katliamı hala taze!

12 Haziran sabahı saat 09.30 sularında sendikayı açmak için gelen BTS görevlisi, duvardaki "BTS" yazılı tabelanın söküldüğünü fark etti ve kapının arasına sıkıştırılmış bir not buldu. BTS görevlisinin okuduğu notta; ‘2 Temmuz’un müslümanların bayramı olduğu’, Hrant Dink ve Aziz Nesin’e nefret yağdırılan sözler ve sendikaları "şerefsiz" ve "vatan haini" ilan eden cümleler yer alıyordu.

Faşist sözcü hedef gösterdi!

Faşist zihniyetin ilerici kurumları hedef aldığı bu hamlesi Sivas Anadolu Gazetesi yazarı Fikret Ünsal tarafından 12 Haziran 2008 tarihinde kaleme alınan yazının arkasından gerçekleşmesi ise tesadüf değildi. Ünsal’ın "2 Temmuz Vurguncuları" başlıklı köşe yazısı ve 2 Temmuz anma programı için valiliğe başvurunun hemen ertesinde gerçekleşmiş olması kapıya bırakılan notunu zamanlamasının hiç de tesadüf olmadığını gösterdi.

Madımak’ı unutturmayanlar ‘hain’ ilan ediliyor...

Fikret Ünsal imzalı yazıda, gerici-faşist odaklar tarafından gerçekleştirilen ve 37 kişinin katledildiği 2 Temmuz katliamının artık unutturulması gerektiği yazılmış, Madımak Oteli'nin müze yapılmasını isteyenler "vatan haini" ilan edilmişti. 

Önder: “Barış ve kardeşlik için mücadele sürecek!”

Sivas 2 Temmuz Anma Komitesi adına konuşan Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Önder Doğan basın metninde şunları söyledi: "Soruyoruz Sivas'ta ve ülkemizde barış ve kardeşlik isteyen, yeni 2 Temmuzlar yaşanmasın diyerek alanlara çıkanlar mı vatan hainidir? Yoksa Madımak katliamını bayram ilan eden zihniyet ve uzantıları mı vatan hainidir!", "Bu katliamı gerçekleştiren faşist-gerici odaklar ve uzantıları bilmelidir ki; her türlü baskıya, engellemeye ve sindirme politikalarına karşı Sivas'ta ve ülkemizde, barış ve kardeşlik için mücadelemiz devam edecektir."

Açıklamanın sonunda 2 Temmuz’da gerçekleştirilecek anmaya çağrı yapıldı. Basın açıklamasına 60 kişi katıldı.

Kızıl Bayrak / Sivas
13 Haziran 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.