3 farkli Ülkenin ortaklaşa düzenlediği 1. Alevi Festivali başladı

3 farkli Ülkenin ortaklaşa düzenlediği 1. Alevi Festivali başladı

3 farklı Ülkedeki Alevi Kurumlarının ortaklaşa düzenlediği ilk Alevi Festivali bugün Almanyanın Weil am Rhein şehrinde büyük bir katılımla başadı.

A+A-

Almanya-İsviçre-Fransa üçgeninde bulunan 5 Alevi Kurumu olan İsviçre Basel Alevi Kültür Merkezi,  Almanya Weil Alevi Kültür Merkezi, Almanya Müllheim Alevi Kültür Merkezi, Fransa St. Louis Kültür Merkezi ve Almanya Rheinfelden Alevi Kültür Merkezinin ortaklaşa Organize ettiği ve zengin bir Progmla 2 güne yayılan, 3 farklı Ülkedeki Alevi Kurumlarının ortaklaşa düzenlediği ilk Alevi Festivali bugün Almanyanın Weil am Rhein şehrinde büyük bir katılımla başadı.

Yabancı konuşmacılarında yeraldığı etkinliğe Türkiyeden birçok Siyasetçi, Araştırmacı-Yazar, Aydın ve Sanatçı katılıyor.  Program 2 ve 3 Haziran olmak üzere iki güne yayıldı. İlk günün Programı yoğun bir katılımla, Gençliğin yoğun ilgisiyle başarıyla sonuçlandı.

Yoğun ilgi gören AABK Onursal Başkanı Turgut Öker ve Araştırmacı Yazar Erdal Yıldırım'ın değerlendirmelerine ek olarak Türkiyeden gelerek katılım sağlayan HDP ve CHP temsilcileri Müslüm Doğan ve Sezgin Tanrıkulu'nun açıklamarı büyük ilgi gördü.

Gençlerin yoğun katılımı ve gecenin geç saatlerine kadar Halaylar ve Türkülerle zenginlik kattıkları Etkinliği yeniden yayın hayatına başlayan YOL TV'de Canlı olarak yayınladı.

Etinlikle ilgili geniş Bilgiye aşağıdaki Bröşürlerden ulaşabilirsiniz.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.