A Takımı Yazısına Keçiören Belediyesi'nden Çok İlginç Açıklama!

A Takımı Yazısına Keçiören Belediyesi'nden Çok İlginç Açıklama!

A TAKIMI YAZISINA KEÇİÖREN BELEDİYESİ’NDEN ÇOK İLGİNÇ AÇIKLAMA!     Keçiören Belediyesi’nden...

A+A-

A Takımı Yazısına Keçiören Belediyesi'nden Çok İlginç Açıklama! A TAKIMI YAZISINA KEÇİÖREN BELEDİYESİ’NDEN ÇOK İLGİNÇ AÇIKLAMA! 
  
Keçiören Belediyesi’nden Güneş Gazetesi Yazarı Talat Atilla’nın, “A Takımı Yine İşbaşında” başlıklı yazısına açıklama geldi. İlhami Yıldırım imzasıyla gelen açıklamada ciddi hatalar var. İşte o açıklama…

Açıklamada Atilla’nın Keçiören Belediyesi zabıtaları tarafından saldırıya uğrayan esnaf için “Alevi olduğu için dayak atıldı” şeklinde bir ifade kullandığı belirtiliyor. Oysa, yazının hiçbir yerinde böyle bir ifade olmadığı gibi, bu ifadeyi çağrıştıran tek bir kelime bile yok. Keçiören Belediyesi yetkilileri ya kendileri ile ilgili her yazıya aynı açıklamayı gönderiyorlar, ya da bilinçli bir şekilde yazı yazan tarafı savunmada bırakma stratejisi güdüyorlar.

Talat Atilla'nın Güneş Gazetesi'ndeki yazısı... TIKLAYIN

İŞTE KEÇİÖREN BELEDİYESİ’NDEN GELEN AÇIKLAMA

Talat ATİLLA
“ANKARA KULİSİ” Köşesi Editörü 

Güneş Gazetesinin 19 Ağustos 2008 tarihli sayısında yer alan köşenizde yayınlanan “A Takımı Yine İşbaşında” başlıklı haberiniz gerçeği yansıtmadığı gibi tamamı ile  tek taraflı olarak yazılmış ve iftira içerikli bir haberdir. Habere konu işyerine   belediye yasası ve işyeri açma ve çalıştırma yönetmeliği gereği 28.07.2004 tarih ve 1429  sayılı faaliyet  konusu bakkal olan işyeri açma ve çalışma ruhsatı verilmiştir. Tüm bakkallarda olduğu gibi bu işletmeninde açılış ve kapanış saatleri  yasa gereği 05:30 ile 23:00 arası olarak belirlenmiştir. Adı geçen işletme sahibi tarafından işletmenin faaliyet konusuna ve açılış kapanış saatlerine karşı dava açılmış isede bu davalar mahkemelerce reddedilmiştir.

Faaliyet konusunun iptali için açılan davada Ankara 7.İdare Mahkemesi 2004/1369 E., 2004/1157 K. sayılı kararı ile açılan davayı reddetmiş yapılan tem-yiz başvurusuda Danıştay 8.Dairesinin 2003/3444 E., 2003/5429 K. sayılı kararı ile reddedilmiştir. Yapılan  Karar Düzeltme talebide Danıştay 8.Dairesinin 2002/3376 E., 2002/6553  K. sayılı kararı ile reddedilmiştir. Aynı şahıs tarafından bakkal faaliyet konusunun büfeye çevrilmesi için açılan davayıda Ankara 7.İdare Mahkemesi 2004/2774 E., 2006/648 K. sayılı kararı ile reddetmiştir. Mahkemelerin bu kararı ile de işletmenin faliyet konusunun bakkal olduğu kesinleşmiştir.

Yine işletmenin açılış ve kapanış saatleri ile ilgili açılan davalarda da Ankara 1.İdare Mahkemesi  2003/1271 E., 2004/912 K. sayılı kararı ile tüm bakkallarda olduğu gibi habere konu işletmenin de açılış ve kapanış saatlerinin   05:30 ile 23:00 arasında olduğuna karar vermiştir. İşletme sahiplerince yapılan temyiz başvurusu da Danıştay 8.Dairesinin 2005/137 E., 2006/621 K. sayılı kararı ile reddedilmiştir. Mahkemelerin bu kararları ilede işletmenin tüm bakkallarda olduğu gibi 23:00'den sonra çalışamayacağı kesinleşmiştir.

Tüm bu mahkeme kararlarına rağmen kanun tanımaz ve mahkeme kararlarını işine geldiği gibi yorumlayan ve devamlı mağdur rollerini oyanayan işletme sahibi işletmenin açılış kapanış saatleri dışında çalışmakta ısrar etmektedir. İşyeri açılış kapanış saatlerine uymaması nedeniyle uygulanan cezai işlemlere  karşı yaptığı tüm başvurularda; Ankara 11.Sulh Ceza Mahkemesi 2007/1176 Müt. Ankara 3.Sulh Ceza Mahkemesi 2007/96 Müt., Ankara 7.Sulh Ceza Mahkemesi 2004/17 Müt., Ankara 10.Sulh Ceza Mahkemesi 2005/962 Müt., Ankara 11.Sulh Ceza Mahkemesi 2005/568 Müt., Ankara 12.Sulh Ceza Mahkemesi 2007/108 Müt., Ankara 6.Sulh Ceza Mahkemesi 2004/630 Müt., Ankara 9.Sulh Ceza Mahkemesi 2008/137 Müt., kararları ile reddedilmiştir. Bahsettiğimiz bu mahkeme kararları ile de işletmenin 23:00'den sonra çalışamayacağı gerçeği hüküm altına alınmıştır.

Haberinizde işletmenin kapanış saatinin 01:00 olduğu belirtilmiş isede yukarıda anlattığımız tüm nedenlerden ötürü bu haber gerçek dışıdır. Doğru olan ise kapanış saatinin 23:00 olduğudur. Yine haberinizde işletmenin kapatma sebebinin işletmecinin alevi olması ve içki satması olduğu belirtilmiş isede bu haberinizde gerçek dışıdır. Dikkat edilecek olur ise işletme mevzuat gereği 23:00'den sonra kapatılmakta işyerine açılış ve kapanış saatleri içerisinde herhangibir uygulama yapılmamaktadır ve bunun aksi de karşı tarafca iddia edilmemektedir. Belediye Başkanlığımız tüm hizmetlerinde önceden olduğu gibi şu anda ve bu olayda da şahısların dini ve milli kimlikle-rine göre hareket etmemekte aksine kanunun vermiş olduğu yetkiye göre hiçbir ayırım yapmadan herkese eşit muamele etmektedir.

Habere konu işyeri sahibi kuralsızlığı ve kanunsuzluğu meslek haline getirmiştir. Görevli memurlarca yapılan her işleme karşı gelmekte ve olay çıkarmaktadır. Görevli memura mukavemetten aleyhinde defalarca Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunulmuştur. Belediye Başkanlığımız haricinde ilçe emniyet müdürlüğümüzcede kapama saatleri dışında faaliyet göstermesi nedeniyle defalarca tutanaklar tutulmuş ve işyeri kapatılmıştır. Habere konu olayda da işyeri sahibi kanun tanımazlığını yine göstermiş görevli zabıta memurlarına işletme dışında hakaret etmiş onların görevlerini yapmalarını engellemiş daha önceden hazırladığı kameralarla çekim yapmış ve işinegelen kısımlarını tasnifleyerek mağdur rolü oynamıştır.

Yine haberinizde görevli zabıta memurları hakkında  A takımı ifadesi kullanılmıştır. Oysa ki olay günü işlem yapan görevliler 657 sayılı devlet memurları kanununa tabi zabıta görevlileridir. Zabıta görevlilerimiz hakkında bu tür gerçek dışı isnatlarda bulunmak Türk Ceza Kanunumuza göre ayrıca suç teşkil etmektedir. Görevli zabıta memurları her zamanki gibi görevlerini yapmak üzere orada bulunmuşlardır. Görevlerini yerine getirdikleri esnada şahsi olarak görev sınırlarının dışına çıkan davranışları tasvip edilmemekle birlikte herhangibir görev  ihmali olup olmadığıyla  ilgili araştırma yapılmak üzere konu teftiş kuruluna havale edilmiş bulunmaktadır. Keçiören Belediyesi haberin aksine tam bir esnaf dostu olup ilçemiz sınırları içerisinde kanunlara uyan tüm esnaflara kanunlar çerçevesinde her türlü kolaylık sağlanmaktadır.

Yukarıda anlatılan nedenlerle yanlı ve yanlış tek taraflı beyanlarla yapılan bu haberinizin düzeltilmesini tüm yasal haklarımızı saklı tutmak kaydı ile taleb ederiz.

İlhami Yıldırım

TURKTIME - 21 Ağustos 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.