AABF İnanç Kurulu Kurban Bayramı Kutlama Mesajı

AABF İnanç Kurulu Kurban Bayramı Kutlama Mesajı

AABF İnanç Kurulu Kurban Bayramı Kutlama Mesajı Değerli Canlar ! Her yıl büyük bir inançla kutsayarak kutladığımız gibi, bu yıl...

A+A-

AABF İnanç Kurulu Kurban Bayramı Kutlama MesajıAABF İnanç Kurulu Kurban Bayramı Kutlama Mesajı

Değerli Canlar !

Her yıl büyük bir inançla kutsayarak kutladığımız gibi, bu yıl da 08.12.2008 Pazartesi günü KURBAN BAYRAMINI sevinçle, neşeyle, sevgi, saygı ve hoşgörü kuralları çerçevesinde kutlayarak mutluluğun ve toplumsal huzurun, toplumsal dayanışmanın ve inançsal hazzın zirvesine ulaşacağız.

Biliyoruz ki, bayram günleri bireylerin, toplumların ve tüm dünya halklarının yaşamlarında önemli yeri olduğu gibi, biz Alevi – Bektaşi’ lerin inançsal yaşamlarında da belirleyici ve etkileyici bir özellik taşımaktadır. O gün birlikte yaşamın, yardımlaşmanın ve toplumsal dayanışmanın oluştuğu zamanlardır. Böyle özel günleri inancımızda, Yol ve Erkan’ımızda ayrı bir önem taşıyarak insani duyguların öne çıkmasına katkı sunmaktadır.

Unutmayalım ki, Bayram, barışın, sevginin, saygının ve hoşgörünün temel kaynağıdır. Birlikteliğin, dayanışmanın ve tarihsel gelişimin vazgeçilmez dayanağıdır. Paylaşımcılığın, samimi duyguların, hürmetin ,şefkatin ve ruhani zenginliğin olgunluğa erişmesidir.

Bayram günleri süresince dergahlarımız şenlenecek, Cemevleri’miz inançsal güzelliklerin,duygusal canlılığın özleminin giderecektir. İnancımız, din, dil, renk ve ırk farkı gözetmeksizin ‘Yetmiş iki millete aynı nazarla bak’ düsturunu kendine şiar edinmiş evrensel bir inançtır.

Bu yüce inancın bireyleri olarak bizler;

Toplumsal barışa, dayanışmaya destek olalım. Kurban bağışlarımızı 20inci Yılını kutladığımız AABF’ye, Cemevlerimize ve hayır kurumlarına verelim. Birlik ve beraberliğimizi zedeleyen, inciten, hüsrana uğratan tutum ve davranışlardan uzak duralım. Kin, kibir, nefret gibi karanlık kavramları aşarak insani güzelliklerimizi sevgi seline dönüştürelim. Doğruluktan şaşmayan, özüyle, sözüyle , davranışlarıyla kamil insan olmaktan uzaklaşmayalım.

Bu güzel bayram sevincinin verdiği içten ve samimi duygularla Kurban Bayramı’nızı kutluyorum. Toplumumuza ve tüm dünya halklarına tüm olumsuzluklardan uzak, savaşların sona erdiği, barış ve sevgi dolu mutlu günler diliyorum.

Cafer Kaplan
AABF- İnanç Kurulu Başkanı

Alevi.com - 07.12.2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.