AAKB GENEL BAŞKANI NEVİN KAMİLAĞAOĞLU : ‘‘ ONLARIN SESİ OLACAĞIZ!‘‘

AAKB GENEL BAŞKANI NEVİN KAMİLAĞAOĞLU : ‘‘ ONLARIN SESİ OLACAĞIZ!‘‘

‘Kadınlar yine bu yıl 8 Mart‘ta daha iyi çalışma ve yaşam koşulları için adaletsizliğe, eşitsizliğe, ayrımcılığa,ırkcılığa ve her türlü gericiliğe karşı alanlarda olacaklar.

A+A-

 

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne sayılı günler kalmışken kadın örgütlerinden birbir ardına açıklmlar gelmeye başladı. Avrupa Alevi Kadınlar Birliği ( AAKB) Genel Başkanı Nevim Kamilağaoğlu sosyal medye üzerinden ‘‘ 8 Mart’ta Doğru‘‘ başlığıyla yaptığı açıklamada Kapitalist sömürü düzenlerinin dişlileri arasında en çok kadınların ezilip sömürüldüğüne vurgu yaptı:

‘‘KADINLAR ERKEKLER KARŞISIN‘DA HEP İKİNCİ SINIFI TEMSİL ETMEKTEDİR‘‘

‘‘Emperyalist, kapitalist tüm gerici sistemlerde olağan üstü baskı ve sömürü düzeni politikaları, savaşlar, işsizlik, evsizlik milyonların çaresizliği ve açlığı en fazla kadınların yaşamını etkilemektedir. Savaşlarda en çok tacize ugrayan, en çok satılan, en çok emeği sömürülen en çok acılar çeken yine onlar. Kadınlar hangi ülkede yaşarsa yaşasın hangi renkte, hangi sosyal sınıfa dahil olursa olsunlar erkekler karşısında hep ikinci sınıfı temsil etmektedir.
Yaşam ve çalışma koşullarının güvensizliği karşılaştıkları şiddet,ayrımcılık ve ekonomik kırızlerin yükü emekçi kadınları daha ağır bir biçimde ekilemektedir.
Aynı işi yaptıkları halde tüm çalışma süresi boyunca ve emekliliklerinde erkeklerden daha az aldıkları ücretler kadınların bir ömür buyu fakir yaşamalarına neden olmaktadır. Bu haksızlıklar kadınlar için önlerine koydukları en ciddi sınıfsal mücadele alanıdır denen açıklama şöyele devam ett:

‘‘KADINLAR 8 MART’TA ALANLARDA OLACAKLAR‘‘

‘‘Kadınlar yine bu yıl 8 Mart‘ta daha iyi çalışma ve yaşam koşulları için adaletsizliğe, eşitsizliğe, ayrımcılığa,ırkcılığa ve her türlü gericiliğe karşı alanlarda olacaklar.
Almanya Berlin‘de tatil olan 8 Mart kırmızı gün dünyanın her yerinde olmalı. Avrupa metropollerinde kadın örgütlerinin talepleri arasında olan altı saatlık iş günü, kürtaş ve cinsel istismar yasaları zaman kaybetmeden tüm ülkelerde yasallaşmalı‘‘ vurgusu yapılan açıklama, gerci sistemlerin içinde kandının içine düşürüldüğü konum üzerinde durularak şöyle devam etti:

‘‘ GERCİ SİSTEM SÜREKLİ OLARAK KADINLARIN YAŞAMINA MÜDAHALE EDİYOR‘‘

Kadınlar, kadın cinayerlerinden,özgürlüklerinin kısıtlanmasından tacizden tecavüzden ve tecavüzcülerin korunmasından bıkmış durumda ülkemizde.
Gerici sistem sürekli olarak kadınların yaşamına müdahale ediyor, kadınlara nerede ne yapacaklarını anlatıyor, kahkaha atmalatından tutun kaç çoçuk doğuracaklarına karar veriyor. Kadın haklarını koruyacak kanunlar çıkarma yerine bir de tecavüzcüleri iyi hal indirimleri ile ödüllendiriyor‘‘ denildi.
Açıklma da kadınların zindanlara atılmasının nedenlerinin üzerinde duruldu:

‘‘İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ MÜCADELESİ VEREN BİNLERCE KADIN İÇERDE‘‘

‘‘Bugün insan hakları ve demokrasi mücadelesi veren binlerce kadınımız içeride. Bu kadınlarımızın yüzlercesi Çoçuk Hakları Evrensel Beyanemesi anlaşmasına aykırı olsa bile çoçukları ile birlikte hapishanelerin soğuk duvarları arkasında yaşamaktalar.
Bugün içeride olan kadınlarımız bu gerici sisteme ve erkek egemen anlayışlara karşı hak ve hakikat mücadelesi veren her kesimin barış içinde özgürce yaşayacakları bir ülke istedi.

Devlet cinsiyetçi politikalarla demokrasi emek ve özgürlük mücadelesinde boyun eğdiremediği kadınları iş alanlarından tasfiye ederek ya onları eve kapatıyor yada hapse atıyor. Suçları sadece dik durmaları ve onurlu bir mücadele vermeleri.‘‘ denildi.

‘‘ONLARIN HER TÜRLÜ PLATFORUMDA SESLERİ OLACAĞIZ‘‘

Zeynep Yıldırım’ın, Songül Tunçdemir‘ın ve daha nice kadının hak, hukuk, adalet ve özgürlük için mücadele ettiklerinden dolayı içeride olduklarına vurgu yapılan açıklama şu sözlerle sonuçlandırıldı:
‘‘Zeybep Yıldırım , Songül Tunçdemir ve daha nice kadınlarımız kendi halkının hak mücadelesini verdikleri için içerideler. Songül ,Zeynep ve diger tüm kadınları yok sayan bu politikaları şiddetle kınıyoruz.
Onların her türlü platformarda sesiz çığlıklarinin sesi olacağız.
Yaşasın Kadın Dayanışması !
Yaşasin Örgütü Kadin Mücadelesi !‘‘

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.