ABF - AABK : Doğan, Gülen'e sahip çıkacağına; Alevilerin sorunlarına sahip çıksın

ABF - AABK : Doğan, Gülen'e sahip çıkacağına; Alevilerin sorunlarına sahip çıksın

ABF - AABK : Doğan, Gülen'e sahip çıkacağına; Alevilerin sorunlarına sahip çıksın"ABD; BOP’nin hayata geçirilmesi...

A+A-

ABF - AABK : Doğan, Gülen'e sahip çıkacağına; Alevilerin sorunlarına sahip çıksınABF - AABK : Doğan, Gülen'e sahip çıkacağına; Alevilerin sorunlarına sahip çıksın

ABF - AABK : Doğan, Gülen'e sahip çıkacağına; Alevilerin sorunlarına sahip çıksın

"ABD; BOP’nin hayata geçirilmesi sürecinde Fethullah Gülen aracılığı ile Sunnileri, İzzettin Doğan aracılığı ile de Alevileri kazanmak istemektedir. İzzettin Doğan’ın üstlendiği rol, zor bir roldür. Hoca o rolü oynayamaz. Aleviler buna izin vermez. Olsa olsa gider Çamuroğlu’nun durumuna düşer. İzzettin Doğan; Alevilerin Çağdaş, Laik, Demokratik Cumhuriyetten yana olduklarını bilecek konumdadır. Buna rağmen Fetullah Gülen’e sahip çıkıyor, yol ve yön değiştirerek “ılımlı İslam”a doğru gidiyor ise; Alevi toplumunu tümüyle karşısına alıyor demektir."
 
BASINA VE KAMUOYUNA

* Fethullah Gülen-Nazım Hikmet kıyaslaması, Çağdaş insanları incitmektedir.

* İzzettin Doğan’ın BOP projesinde kabul ettiği rolü, Aleviler reddetmektedir.

İzzettin DOĞAN’la yapılan bir röportajda, ” Nazım Hikmet’e yapılanlar, Fethullah Hoca’ya yapılmamalı.” dediği, değişik basın yayın organlarında yer aldı.

Nazım Hikmet; temel hak ve özgürlüklere bakışı, dünya görüşü, mücadelesi ve şiirleri ile; siyasi iktidarın hedefi olmuştur. Bu nedenle yargılanmış; ağır hapis cezaları almış, Bursa Cezaevi ve gemi hücrelerinde mahpus yatarak bedel ödemiştir. Yaşamının kalan bölümünü de, zorunlu olarak yurt dışında geçirmek durumunda kalmıştır. Siyasi iktidar Nazım Hikmet’i yurt dışında da rahat bırakmamış, yurttaşlıktan çıkarmış, şiirlerinin ülkesinde yayınlanmasını yasaklamış; yani Nazım’a ait her şeye – yaşamı da dahil olmak üzere- ambargo koymuştur.

Geçen zaman, değişen dünya; Nazım Hikmet’in ne kadar haklı olduğunu ortaya koymuştur.

"Nihai hedefe ulaşana kadar, her yöntem ve yol mübahtır. Bunun içine yalan söylemek ve insanları aldatmak da girer. Yeter ki, 'hizmet' kesintiye uğramasın. Hizmet denilen çalışmanın en büyük özelliği, sessiz ve derinden olmasıdır. Bu gizlilik de güçlü oluncaya kadar devam edecektir...." diyen ve bir zamanlar Diyanet kadrosunda da çalışan, Fethullah Gülen ile Nazım’ı kıyaslamak; insafsızlık değildir de nedir?

Ülkemizde oluşturduğu ışıkevleri, gülen okulları, dershaneleri, tv kanalları, radyo ve gazeteleri ile; yokluk yoksulluk içindeki yurttaşlarımızın zeki çocuklarını alıp, onları şeriatın ve gericiliğin girdabına düşüren, BOP projesinin ılımlı İslam projesinin militanları haline getiren Gülen’i; Kurtuluş Savaşı Destanının büyük şairi ile yan yana koyarak Nazım’a yazık edilmiş olmaz mı?

ABD; BOP’nin hayata geçirilmesi sürecinde Fethullah Gülen aracılığı ile Sunnileri, İzzettin Doğan aracılığı ile de Alevileri kazanmak istemektedir.

İzzettin Doğan’ın üstlendiği rol, zor bir roldür. Hoca o rolü oynayamaz. Aleviler buna izin vermez. Olsa olsa gider Çamuroğlu’nun durumuna düşer.

İzzettin Doğan; Alevilerin Çağdaş, Laik, Demokratik Cumhuriyetten yana olduklarını bilecek konumdadır. Buna rağmen Fetullah Gülen’e sahip çıkıyor, yol ve yön değiştirerek “ılımlı İslam”a doğru gidiyor ise; Alevi toplumunu tümüyle karşısına alıyor demektir.

İzzettin Doğan hukuk profesörüdür.

Fethulah Gülen’e sahip çıkacağına; özünü dara çekerek, Alevilerin sorunlarına sahip çıksın. Hukuk bilgisini, Alevileri asimile aracı olan zorunlu din dersi konusunda, Madımak Otelinin müze olması, vb konularda kullansın.

Bu günlerde şehitleri anacağımız Madımak katliamına karşı her hangi bir duruşu kamuoyuna yansımadığı gibi, şehitlerine sahip çıkanlara Cem vakfı Sivas Şubesi Başkanı aracılığı ile, “şehitlerinizi unutun” demektedir.

Fethullah Gülen çevresinin Adalet Bakanı, Madımak katillerinin avukatlığına soyunmasına rağmen, İzzettin Doğan, Madımak Şehitlerinin ve diğer mağdurlarının yanında tek duruşmada dahi yer almamıştır. Madımak Oteline şu 15 yıl boyunca bir kez dahi uğramamıştır.

Kaldı ki; Fethullah Gülen’in ülkeye dönüp dönmeyeceği, dönecekse nasıl döneceği kendi bileceği bir iştir. İzzettin Doğan bunu kendine iş edinmesin.

Ayrıca Sayın Doğan, bilsin ki; Gülen; Humeyni’ nin Tahran’a dönüşü gibi bir dönüşü hayal etmekte ve bunun için çalışmaktadır.

Saygı ile kamuoyunun bilgisine sunarız.

18.06.2008 

Turgut ÖKER                   Ali BALKIZ
AABK Genel Başkanı         ABF Genel Başkanı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.