ABF: "Alevi Derneği yöneticilerine gözaltıyı kınıyoruz"

ABF: "Alevi Derneği yöneticilerine gözaltıyı kınıyoruz"

ABF: "Alevi Derneği yöneticilerine gözaltıyı kınıyoruz"Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri ve Pir Sultan Abdal Kültür...

A+A-

Alevi Derneği yöneticilerine gözaltıyı kınıyoruz"ABF: "Alevi Derneği yöneticilerine gözaltıyı kınıyoruz"

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Av. Fevzi Gümüş yaptığı yazılı açıklama ile Alevi Kültür Derneği Buca Şube Başkanı Engin Gündük ile dernek üyesi Haydar Olcay'ın gözaltına alınmasını ve fiziki saldırıya uğramasını kınadı. Gümüş açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Alevi Kültür Derneği Buca Şubesi Başkanı Engin Gündük ile dernek üyesi Haydar Olcay, dün akşam dernek faaliyetinden evlerine dönerken keyfi olarak gözaltına alınmıştır.

Alevi Kültür Derneği Buca Şubesi Başkanı Engin Gündük ile dernek üyesi Haydar Olcay, dün akşam saat 01.00 sıralarında Buca Kuruçeşme'de araçlarıyla seyir halindeyken, polis aracı tarafından durdurulmuş, ehliyet, ruhsat ve kimlik kontrolü yapılan Gündük ve Olcay ile polisler arasında tartışma çıkmış, fiziki müdahaleye maruz kalan iki kişi, gözaltına alınarak Buca Polis Karakolu'na götürülmüştür. Gündük ile Olcay sabah saatlerinde karakoldan serbest bırakılmıştır.

Arkadaşlarımız Engin Gündük ve Haydar Olcay'a geçmiş olsun diyoruz.
 
Şahıslarında Alevi Örgüt yöneticilerine yönelik keyfi gözaltı ve fiziki saldırıları kınıyoruz. Bu ve benzeri keyfiliklerin takipçisi olacağımızı, dahası sorumluların gerekli yaptırımları almaları için her türlü çabayı göstereceğimizi kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.
 
Saygılarımızla
 
Av. Fevzi Gümüş
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı
Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Sekreteri"

Alevihaber.com - 30 Kasım 2010

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.