ABF : Geleneksel Oruç Açma ve Aşure Dağıtımına Davet

ABF : Geleneksel Oruç Açma ve Aşure Dağıtımına Davet

BASINIMIZA VE KAMUOYUMUZATÜM  KURUMLARIMIZA , YURTTAŞLARIMIZA VE BASINIMIZA VE AYDIN VE SANATÇILARIMIZA AÇIK ÇAĞRI:                ...

A+A-

ABF : Geleneksel Oruç Açma ve Aşure Dağıtımına DavetBASINIMIZA VE KAMUOYUMUZA
TÜM  KURUMLARIMIZA , YURTTAŞLARIMIZA VE BASINIMIZA VE AYDIN VE SANATÇILARIMIZA AÇIK ÇAĞRI:
                
GELENEKSEL ORUÇ AÇMA VE AŞURE DAĞITIMI İÇİN
19 OCAK CUMARTESİ GÜNÜ SAAT 11.00'DE ABDAL MUSA DERGAHINDAYIZ

AKP hükümetinin  başlatmış olduğu, kamuoyunda ve basında yoğun gündem oluşturan “Alevi açılımı projesi” dahilinde önce ABDAL MUSA DERGAHI ismi çok telaffuz edildi. Burada “Alevi Enstütüsü” kurulacağı haberleri basın aracılığı ile kamuoyuna duyuruldu. Ardından  AKP Milletvekili Reha Çamuroğlu ile birlikte bir kaç Abdal Musa Vakfı üyesinin, Sayın Cumhurbaşkanı ile bir görüşme yapması sağlandı.  11 Ocak'ta  Bilkent Otel’de bir “iftar” yemeğinde buluşuldu. Bu yemeğin hangi amaçla, kimler tarafından düzenleneceği, katılımcılarının kimler olacağıyla ilgili bir sürü  spekülasyona rağmen amaç ve katılımcılarla ilgili belirsizlik hala devam ederken, yemeğin ev sahipliğini Abdal Musa Vakfı’nın yapacağı  Sayın Çamuroğlu tarafından basına açıklandı. Sonuçta Alevi toplumu ve kurumlarını kucaklamayan bir AKP etkinliği gerçekleşti. Sonuçta 298 Alevi kurumundan sadece 6 kurum temsil edildi.

Bütün bu gelişmeler kapalı kapılar ardında kotarılıp, ABDAL MUSA DERGAHI’NIN bulunduğu Tekke Köyünde kurulmuş olan , tüm aleviler adına sahibi ve koruyucusu durumundaki ABDAL MUSA KÜLTÜRÜNÜ ARAŞTIRMA VE YAŞATMA DERNEĞİ, Dergah POSTNİŞİNİ Hüseyin Eriş Baba, köylüler, tüm Alevi kurum ve kuruluşların bilgisi dahilinde olmayan bu çalışmaların asıl amaçları halen gizli kalmıştır.  Kısacası geçen hafta kamuoyunu meşgul eden "iftar" ile ABDAL MUSA KÜLTÜRÜNÜ ARAŞTIRMA VE YAŞATMA DERNEĞİ, Dergah POSTNİŞİNİ Hüseyin Eriş Baba ve Tekke köylülerinin hiç bir ilgisi yoktur.

Kurulduğu 1984 yılından bu güne ABDAL MUSA SULTAN adına yapılan tüm etkinliklerin düzenleyicisi olan ABDAL MUSA KÜLTÜRÜNÜ ARAŞTIRMA VE YAŞATMA DERNEĞİ’nin içinden doğan VAKFIN, üyelerine rağmen, kendi başlarına hareket etmesi bizi bağlamaz. Sadece 12 üyesi bulunan Abdal Musa Vakfı’nın “Alevi açılımı projesinde” baş aktör olarak seçilmiş olmasını Alevilik adına kaygı verici bulmaktayız. Kaldı ki bu Vakfın 12 üyesinden 8 üyesinin köy dışından olup Dernek ve köylülerle mahkemelik olması Alevilik adına söz söyleme ve temsiliyet durumunu da açıkça ortaya koymaktadır.

"İFTARDA" DEĞİL, KENDİ ORUÇ AÇMA VE AŞUREMİZDEYİZ

Bütün bu gelişmeler bu doğru ve demokratik bulmadığımız yaklaşımlardır. Bizler; HAZRETİ HÜSEYİN’İN Kerbela’da şehit edildiği Muharrem Orucunun 10. günü ULU PİRİMİZ ABDAL MUSA’NIN DERGAHINDA geleneksel oruç açma ve aşure dağıtma ibadetini 19 Ocak’ta Tekke köyünde yerine getireceğiz.

ALEVİ- SÜNNİ  ve her  inançtan  yurttaşımızın hep birlikte barış içinde  AŞUREMİZİ  paylaşmaya, davet ediyoruz. Bu vesileyle  ALEVİ  inanç ve kültürünü tanıyabilecekleri   ve sorunların hangi yaklaşımlarla çözülebileceği konusunda  bilgilenebileceklerini  19 OCAK 2008 CUMARTESİ günü Saat 11.00'de Elmalı-Tekke Köyündeki  ABDAL MUSA SULTAN DERGAHINA bekliyoruz.

Kamuoyumuza saygı ile  duyururuz. 


ALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU             ABDAL MUSA DERGAHI POSTNİŞİNİ
Turan Eser, Genel Başkanı                                        Hüseyin Eriş

ABDAL MUSA KÜLTÜRÜNÜ ARAŞTIRMA VE YAŞATMA DERNEĞİ
Alı Eriş, Başkan

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.