ABF : Yayın Özgürlüğüne Evet, İftira ve Aşağılamaya Hayır

ABF : Yayın Özgürlüğüne Evet, İftira ve Aşağılamaya Hayır

BASINA VE KAMUOYUNA  YAYIN ÖZGÜRLÜĞÜNE EVET, İFTİRA VE AŞAĞILAMAYA HAYIR. Alman Birinci Televizyon Kanalı olan ARD Televizyonu'nda...

A+A-

ABF : Yayın Özgürlüğüne Evet, İftira ve Aşağılamaya HayırBASINA VE KAMUOYUNA 

YAYIN ÖZGÜRLÜĞÜNE EVET, İFTİRA VE AŞAĞILAMAYA HAYIR.

Alman Birinci Televizyon Kanalı olan ARD Televizyonu'nda yayınlanan Tatort adlı dizinin bu ay içinde yayınlanan "Namusuma Layık Olmak" adlı bölümünde, Alevi kimliğini ve aynı zamanda Türkiye kimliğini aşağılayan ifadeler bizleri derinden rahatsız etmiş ve üzmüştür. Her dizide ele alınan konular önemli bir ön çalışmaya dayanarak yapıldığı göz önünü alınacak olursa, ARD TV'nin söz konusu dizinin ayrımcı, gerçek dışı iftiralara başvurarak, kültürel ve inançsal kimliğimizi rencide etmesine imkan sunan düşünsel referanslarını ve kaynaklarını deşifre etmek gerekir.

KAYNAĞI VE REFARANSI ŞEHHÜLİSLAM FETVASI VE SİYASAL İSLAM OLAN ARD'NİN DİZİSİ AYRIMCILIK VE HAKARET ÜRETEN OLUR.

ARD TV'nin danışman kadrosu ve dizi ekibi söz konusu bölümdeki diyalogları oluşturmak için, Osmanlı döneminin Alevi toplumu üzerindeki toplumsal ve sosyal baskıları artırmak için kullandığı, Şeyhülislam   fetvalarını ve iftiralarını referans alarak, Türkiye'deki gericilik, siyasal İslam ve fanatizmle ittifak kurmuştur.

Kamusal bir yayın kuruluşu olarak, devlet adına yayın yapan ARD TV'si, yayında ele aldığı konularla ilişkin olarak doğrudan o kesimlerin temsilcilerine başvurarak bilgilenmek ve doğruya ulaşmak zorundadır.   Şeyhülislam fetvalarını ve iftiralarını referanslarını alarak, dizide Alevileri insanlık dışı ilişkilerin bir parçası haline getirmek, evrensel yayıncılık ilkelerini ayaklar altına alan ve art niyetli yaklaşımdır.

SADECE ART NİYET DEĞİL, AŞAĞILIK BİR TAVIRDIR.

Dizi yayınlanmadan önce, Almanya'da örgütlü Alevi Kültür Merkezlerimiz ve  bu kurumlarımız bağlı olduğu Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu'nun "yayınlamayın" uyarılarına rağmen, yayınlanması ise, bu yaklaşımın art niyetli olmasının ötesinde aşağılık bir tavır olduğunu da göstermiştir. Eğer Almanya'da Alevi toplumunun tek muhatabı ve temsilcisi konumundaki AABF'nin bu girişimi dikkate alınmıyorsa, bunun arkasındaki gerçek plan ve ideolojik kurgunun derhal açığa çıkarılması ve sorumlularının cezalandırılması gerekir.

ABF olarak toplumumuza, kimliğimize ve kültürümüze yönelik bu art niyetli iftiraları kasıtlı olarak yayınlayan ARD'yi ve bunun karşısında sessiz kalan Alman Hükümetini kınıyor ve Alevilerden derhal özür dilemeye çağırıyoruz.

Sadece özür dilemek değil, aynı zamanda dizinin bundan sonraki bölümlerinde bu konuda doğru bilgilendirmeyi yapması için, ARD ekranını AABF'nin imkanına sunmalıdır. ABF olarak, AABF ile birlikte önümüzdeki günlerde bu türden aşağılık senaryoların bir daha olmaması için, hukuksal bir mücadelenin planını yapacağımızı bu vesileyle paylaşmak istiyoruz. 26.12.2007

Alman Hükümeti ve ARD Alevilerden özür dilemelidir!

Sözkonusu Tatort isimli dizi derhal yayından kaldırılmalıdır!  

Kamuoyuna bilgisine saygılarımızla

ALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU
Turan Eser, Genel Başkan

ALEVİ BEKTAŞ FEDERASYONU (ABF)
Sokullu Mehmet Paşa Cad.  İğde Sokak No:24 06450 Dikmen-Ankara
Tel: (0.312) 480 15 55* Fax: (0.312) 480 15 75
E-mail :

<!--

var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';

var path = 'hr' + 'ef' + '=';

var addy17525 = 'alevifederasyonu' + '@';

addy17525 = addy17525 + 'gmail' + '.' + 'com';

var addy_text17525 = 'alevifederasyonu' + '@' + 'gmail' + '.' + 'com';

( '' );

17525 );

( '' );

//-->n

<!--

( '' );

//-->

<!--

( '' );

//-->


http://www.alevifederasyonu.com/

26 Aralık 2007 - AHA

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.