ABF'den Aköz'e tepki

ABF'den Aköz'e tepki

ABF'den Aköz'e tepkiSabah Gazetesi yazarı Emre Aköz'ün köşesinde Yüksek Yargı'nın Aleviler'in hakimiyetinde...

A+A-

ABF'den Aköz'e tepkiABF'den Aköz'e tepki

Sabah Gazetesi yazarı Emre Aköz'ün köşesinde Yüksek Yargı'nın Aleviler'in hakimiyetinde olduğu ve HSYK'daki koltukların yarısının Alevilerden oluştuğu iddiasını yazmasına Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız tepki gösterdi.

Ankara- Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, "81 validen, 1000 kaymakamdan, onca müsteşardan, generalden, emniyet müdüründen, müfettişten, daire müdüründen, okul müdüründen, kendi gazetesindeki köşe yazarlarından, muhabirlerden, hatta çaycılardan kaçı Alevidir acaba?" diye sordu.

Balkız, yaptığı yazılı açıklamada "Biz istediğimiz kadar insan olmaktan, insani değerleri ön plana çıkarmaktan, eşitlikten, kardeşlikten, barıştan yana sözler söyleyelim, laikliğe, demokrasiye vurgu yapalım; Muaviye soylulara yaranamıyoruz" dedi.
 
"Aköz ayrımcılığın daniskasını yapıyor"

Balkız, "Aklı mı kıt, kalemi mi kirli, zihniyeti mi bozuk, vicdanını mı kiralamış belli olmayan bir Yezit" olarak tanımladığı Sabah Gazetesi yazarı Emre Aköz'ün ayrımcılığın 'daniskasını' yaptığını ifade etti. Balkız, açıklamasında şunları kaydetti:

"Emre Aköz gibi bir zat-ı muhterem Hukuk Fakültesi'ne nasıl girilir, nasıl mezun olunur, hakim ve savcı olabilmek için hangi süreçler yaşanır, sonrasında nasıl terfi edilir, hangi makama kim nasıl seçilir? Bunları bilmiyor olabilir mi? Hani kendisini bilmiyorsa, kaynak kişi olarak gösterdiği Yargıtay Cumhuriyet emekli Savcısı Ahmet Gündel mi bunu bilmez? Bal gibi bilirler. Ama amaç AKP'nin henüz Yökleştiremediği, Kütükleştiremediği HSYK olunca, konuyu bir mezhebe getirerek, bu mezhebi ve onun mensuplarını karalayarak, belki daha kolay olur yolunu seçmek, belden aşağıya da vurmanın da ötesine geçmek Muaviye zihniyetinden başka bir şey değildir.

Emre Aköz ve benzerleri şunu bilsinler ki, bizler uzun tarihimiz boyunca, bu tür hakaretleri, aşağılamaları, iftiraları çokça yaşadık. Efsunluyuz artık. Önerimiz şudur:

Yeni bir yol bulun. Daha önce de denenmemiş olsun. Şimdi biz de kimi sorular soralım. İlk soru Emre Bey'e: Nüfusun yüzde 15'i kastettiğiniz o mezhebe mensup ise eğer 81 validen, 1000 kaymakamdan, onca müsteşardan, generalden, emniyet müdüründen, müfettişten, daire müdüründen, okul müdüründen, kendi gazetesindeki köşe yazarlarından, muhabirlerden, hatta çaycılardan kaçı Alevidir acaba? 100 bin personele sahip Diyanet İşleri Başkanlığı'nda bir Alevi çaycı-odacı var mıdır acaba?

Hangi seçmenin hangi partiye oy verdiğini, kimin hangi mitingde yürüdüğünü merak etmek, bunu bir eleştiri konusu yapmak, demokrasi anlayışıyla mı bağdaşır daha çok, yoksa faşistlikle mi?"

CUMHURİYET HABER PORTALI - ANKA - 24 Temmuz 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.