ABF'den Ümraniye Cemevi'ne destek ziyareti

ABF'den Ümraniye Cemevi'ne destek ziyareti

ABF'den Ümraniye Cemevi'ne destek ziyareti  KARTAL (18.04.2009)- Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız ve Pir Sultan Abdal Kültür...

A+A-

ABF'den Ümraniye Cemevi'ne destek ziyareti  ABF'den Ümraniye Cemevi'ne destek ziyareti 

KARTAL (18.04.2009)- Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği İstanbul şubeleri, bugün AKP'li Ümraniye Belediyesi tarafından yıkılmak istenen Kazım Karabekir Mahallesi Cemevi'ne destek ziyaretinde bulundu.

Mahalle halkının günlerdir yıkıma karşı gece gündüz nöbette beklediği Kazım Karabekir Mahallesi Cemevi'ne bugün Alevi Bektaşi Federasyonu ve PSAKD İstanbul Şubeleri üyeleri tarafından destek ziyareti gerçekleşti. Cemevi inşaatını gezen Federasyon Başkanı Ali Balkız çalışmaları yerinde gördü. Eksiklikler hakkında bilgi aldı. Balkız halka, yıkım planına karşı yapılan görüşmelerin ardından son gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Basına bilgi veren Balkız, çocuklar için eğitim faaliyetleri verilen, Cem törenleri düzenlenen, sosyal ve kültürel ihtiyaçlar için kullanılan Cemevlerinin Alevi toplumu için önemli olduğunu ifade etti. “Gereksinimler şiddet boyutuna varmıştır ve ancak mekanlarla yarına kalması direnci vardır” dedi.

Yıkım planlarına ilişkin bilgi veren Balkız, “Burası herkesin bildiği gibi kaçak bir yapıdır. Biz bunu yapmak istemiyoruz. Ama başka çaremiz yok, inançlarımız için bunu yapıyoruz” diye belirtti. Cemevleri yasal statüye kavuşmuş olsaydı, bu gerilimin yaşanmayacağına işaret etti.

Federasyon Başkanı Ali Balkız, AKP'nin 'Alevi açılımı' adı altındaki girişimlerde şu ana kadar elle tutulur somut bir adım atılmadığını kaydetti. Alevi kültürünün yaşatılması için Cemevlerine ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi. Balkız, konuşmasının sonunda ibadethanelerin yıkılmasına karşı mücadele edeceklerini belirtti.

FOTOĞRAF : Alevihaber.com - ATILIM - 18 Nisan 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.