Açılım yurtdışındaki Alevileri de kapsamalı

Açılım yurtdışındaki Alevileri de kapsamalı

Açılım yurtdışındaki Alevileri de kapsamalıHükümetin Alevilerin sorun ve taleplerine çözüm bulmak amacıyla başlattığı...

A+A-

Açılım yurtdışındaki Alevileri de kapsamalıAçılım yurtdışındaki Alevileri de kapsamalı

Hükümetin Alevilerin sorun ve taleplerine çözüm bulmak amacıyla başlattığı ‘Alevi açılımı’, yurtdışına da açılıyor.

Yarın üçüncü oturumu düzenlenecek olan Alevi Çalıştayı’nın moderatörü Necdet Subaşı, açılımın yurtdışındaki Alevileri de kapsayabileceğini bildirdi. Subaşı, şu an için somutlaşmış bir planlarının olmadığını belirtirken, “Ancak açılımın yurtdışındaki Alevileri de kapsaması gerektiğinin farkındayız” dedi.

ÖZEL OTURUM EN SONDA

Alevi Çalıştayı’nın üçüncü oturumunu Ankara Rixos Otel’de yapacaklarını kaydeden Subaşı, toplantıya Türkiye’nin çeşitli ilahiyat fakültelerinden hocalar ile müftülerin katılacağını bildirdi. Subaşı, yarınki toplantıyla ilahiyatçıların Aleviler hakkındaki akademik üretimlerini değerlendireceklerini söyledi. Alevi Çalıştayı’nın 7 oturumda tamamlanacağını ifade eden Subaşı, diğer üç oturumun sivil toplum örgütleri, siyasetçiler ve medya ile yapılacağını bildirdi. ‘Özel Oturum’ başlığı altında gerçekleşecek son oturum ise tüm oturumlardan temsilcilerin katılacağı ve tüm çalışmaların raporlaştırılacağı bir toplantı olacak.

KİMLER KATILACAK?

Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, Prof. Dr. Saim Yeprem, Prof. Dr. İsmail Kara, Prof. Dr. Süleyman Uludağ, Prof. Dr. Ethem Ruhi Fığlalı, Prof. Dr. İlhami Güler, Prof. Dr. Hasan Onat, Prof. Dr. Sönmez Kutlu, Prof. Dr. İzzet Er ve Prof. Dr. Mehmet Görmez, Goethe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ömer Özsoy,  Tunceli Valisi’nin cemevinde verdiği iftara katılan Tunceli Müftüsü İsmail Kara, Prof. Dr. Süleyman Uludağ.

EBRU ORHAN ANKARA - STAR - 18 Ağustos 2009 Salı

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.