AGEP : Alevi Gençlik Kampı'nı destekliyoruz

AGEP : Alevi Gençlik Kampı'nı destekliyoruz

AGEP : Alevi Gençlik Kampı'nı destekliyoruz. Ele ele, kol kola, omuz omuzaAlevilik, son yıllarda hem kendi içerisinde örgütlenmiş...

A+A-

 AGEP : Alevi Gençlik Kampı'nı destekliyoruz.

Ele ele, kol kola, omuz omuza

Alevilik, son yıllarda hem kendi içerisinde örgütlenmiş kimi yapıların çabası hem de dışarıdaki egemen ideolojinin kuşatmasıyla gerici ve ırkçı bir düzleme çekilme, Aleviliğe yeni bir içerik-tanım verilme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu bir zaman diliminden geçmekte..

Önümüzdeki yıllar için yeni bir Alevilik tasarımının hayata geçirilme çabasının ne derece haklı bir endişe olduğu özellikle Alevi Çalıştayları sürecinde çok net bir şekilde ortaya çıkmıştır.

Aleviliğin devlet tarafından yeniden tasarlanması çabası, geleceğin yetişkini gençler için ayrı bir tehlike oluşturuyor.

Kafası bu gerici-ırkçı bir düzleme kaymış ve “Devletin Alevisi” olarak yetiştirilmiş gençlerle bu “tasarımın” yerleştirilmenin kolaylığı düşünülerek şimdiden 10-15 yıl sonrasına dair planlarının yapıldığı aşikardır.

İşte bu tehlike özellikle gençler için ortak mücadele zorunluluğunu da ortaya çıkarıyor. Kararlı, uyanık, diri olmayı gerektiren bir mücadele.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin 31 Ağustos – 05 Eylül 2010 tarihleri arasında düzenleyeceği Alevi Gençlik Kampı’nın bu karanlık çabalara karşı güçlü bir duruş geliştireceğine ve Anadolu Aleviliğinin savunulmasına büyük katkı sağlayacağına inanıyor  ve destekliyoruz.

Bu umut ve kararlılıkla Yol arkadaşlarımızın daima omuzbaşlarında olduğumuzu bildirir içtenlikli sevgilerimizi sunarız.

AGEP

Alevi Bektaşi Gençlik Platformu

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.