AGEP : İzzettin Doğan'ı Kınıyoruz

AGEP : İzzettin Doğan'ı Kınıyoruz

AGEP : İzzettin Doğan'ı Kınıyoruz Kamuoyuna;“Alevi mitingi yapanların Alevilikle bir ilgisi yok” diyen Sayın İzzettin Doğan’ı...

A+A-

AGEP : İzzettin Doğan'ı KınıyoruzAGEP : İzzettin Doğan'ı Kınıyoruz
 
Kamuoyuna;

“Alevi mitingi yapanların Alevilikle bir ilgisi yok” diyen Sayın İzzettin Doğan’ı kınıyoruz

Yıllardır demokratik bir Türkiye sevdasıyla örgütlenmiş ve bir türlü verilmek istenmeyen haklarını almak için yine en demokratik hakları olan alanlara çıkmaya hazırlanan biz Aleviler yine ve bir kez daha bizce amacı ve miladı meçhul olmayan İzzettin Doğan söylemlerinin biriyle daha karşı kalmış bulunuyoruz.

Hoşgörü söylemini dilinden düşürmeyen ama ne hikmetse tarih boyunca Alevileri katledenlere gösterdiği hoşgörüyü Alevi kurumlarına göstermeyen Sayın Doğan sonunda 9 Kasım’daki mitinge katılacakları Alevilikten dışlayacak kadar ileriye götürmüştür hoşgörüsünü!

Sayın İ. Doğan’ın cemevlerinin yasal statüye kavuşması, zorunlu din derslerinin kaldırılması gibi son derece önemli, insani ve temel hak olması gereken Alevi toplumunun taleplerini dile getirileceği bir mitingi yok saymasını, toplumun katılımını önlemeye çalışmasını ve dahası bu mitinge katılacakları Alevi saymadığını açıklamasını maalesef ki hayretle karşılamıyoruz!

Çünkü Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz ilkesiyle kendini adı cumhuriyetçi ve kendi de Atatürkçü olarak tanıtan bir kurumun Cumhuriyet düşmanlarıyla kolkola resim çektirmekten, onlarla ortak eylemlilikler düzenlemekten çekinmeyecek kadar ilkeli(!) bir duruşları olduğunu görüyor, biliyoruz!

Düne kadar bir Alevi mitingine bomba yüklü aracın girip patlaması için dua eden bu mantığın amacı çalışmalarına ve söylemlerine bakarak çok daha iyi anlaşılacaktır.

Bir örnek olarak; bir dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na Adnan Polat’ın aday olduğu ve anketlerde 1. sırada görünen seçimi sürecinde son anda “bizler o adayı desteklemiyoruz” diyerek seçimi bugün ki uzantısı olan gerici güçlere kendi eliyle teslim etmiş bir zihniyetin bugünkü fetvavari söylemi de Alevilerin bir birlikte ve güçlü olma çabasını engelleme çabasından başka bir şey değildir.

Biliyoruz ve inanıyoruz ki Yol’undan başka kimseye biat etmeyen Alevi toplumu dün olduğu gibi bugünde özeleştirisini yapmaya özen göstererek Alevilik adına yapılmış tüm bu söylenmiş tüm sözleri çok iyi değerlendirecek ve kimin Ağaç kimin içindeki Kurt olduğunu iyi analiz edecektir.

Bir, iri ve diri olmak için uyanık olmanın bilincine inanıyor ve bir, iri ve diri olmak için uyanık olduğumuzu belirterek bu benzeri açıklamalarından dolayı Sayın İzzettin doğan’ı bir kez daha kınıyoruz.

AGEP – ALEVİ BEKTAŞİ GENÇLİK PLATFORMU

ALEVİLERİZ FORUM - www.alevileriz.biz

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.