AKD Mersin Şubesindeki İhraçlar!

AKD Mersin Şubesindeki İhraçlar!

AKD Mersin şubesinde yaşanan haksızlıklar çok uzun yıllara dayanır. Seçimlerden sonra yönetime gelenler, kendine yakın olan üyeler aidatlarını vermemiş olsa bile üyeliklerini devam ettirirken, kendine oy vermeyenlerin üyeliklerini düşürmektedir.

A+A-

Son zamanlarda AKD Mersin ve Toroslar Cemevi örneğinde ortaya çıkan keyfi ihraçlarla ilgili Alevi Haber olarak kamuoyunu aydınlatma ve haksızlıkları ifşa etme adına yaptığımız haberlerin yankı bulması üzerine gelen eleştirel yazıları da bilgilerinize sunarız. Bu yazı Alevi kurumlarında adeta kurumsallaşan haksızlıklarının yeni olmadığı, ciddi bir evveliyatı olduğuna dair eleştiri yazılarını da olduğu gibi Alevi kamuoyu ile paylaşıyor ve bu şekilde bir iktidarını koruma yönteminin Alevice bir yol olmadığını, bugün bu haksızlıklara dur demeyip destek olanların da yarın aynı durumda olma ihtimallerini hatırlatırız. 

 

Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Mersin şubesi ihraçlar ve üyelikten düşürmeler, çok uzun yıllara dayanmaktadır. 
Seçimlerden sonra yönetime gelen başkan ve yöneticiler kendine yakın olan üyeleri uzun yıllar aidatlarını vermemiş olsa bile üyeliklerine devam edebiliyor, kendine oy kullanmayacağını düşündüğü üyeleri aidat vermiyor diye düşürebiliyor..
Bir sonraki genel kurulda sorunsuz seçim kazanmak için..
Bu son gelişmeler farklı olarak, kendine karşı rakip gördüğü kişileri artık ihraç etme yoluna girmişlerdir .
AKD Mersin şubesi başkanı ve yönetimindeki diğer kadro hep bu yöntem içinde devam etmiştir. 
AKD Mersin şubesi başkanı Hasan Kılavuz'da bu antidemokratik uygulama ile seçimleri kazanmanın aracı olarak kullanmıştır. 
Yönetim kademesinde birlikte olan, seçim çalışmalarını birlikte yürüttükleri yönetim üyelerin verdikleri bu taktik, bugün kendi aleyhlerine döndüğü için karşı karşıya geldiler .
Genel kurulda Hasan Kılavuza karşı liste çıkarsalar da başarılı olamadılar. 
Bu sıralar bazı Alevi Haber Ajanslarına haber oldu. EFE ENGİN ve KAZIM AÇIKTEPE; "Demokratik hakkımız engellendi, alevi yol erkânlarında böyle bir şey olmaz" diyorlar. Evet Alevice düşünüldüğünde böyle bir şeyin mümkün olmayacağını biliyoruz. Ama bugün ihraç edilenler daha önce ihraç edilen Avucan ocağından ERCAN KAZIM ÖZER ve SÜLEYMAN GÜZEL'i uydurma gerekcelerle ihrac etmislerdi. Bugün ihraç edilen kişiler HASAN KILAVUZ'u alkışlıyor ve sahte gerekçelerle disipline gidiyordu.
Herkes için yapılan bu antidemokratik ve alevi adabına uymayan uygulamalar, Alevi yoluna büyük zararlar vermekte , kurumlara olan güvenin azaldığı bilinmektedir. Kurumlar içindeki iktidar ve kompleks savaşı Alevi yolundan uzaklaşmak, kurum üzerinden bir yerlere gelmek, siyasete faydalanmanın bir aracı olarak devam eder oldu.
Dün Mersin Cemevinde gelişen bu gelişmelere karşı çıkan, Alevi yol edeplerinden uzaklaşma gerici söylemler içinde olmalara karşı çıkan, ERCAN KAZIM ÖZER ve SÜLEYMAN GÜZEL 'in ihraçlarına onay verenlerin bugün, basın açıklamaları ile gündeme gelme çabasının bir faydası olmayacaktır. Öncesinde kendilerininde uydurma gerekçelerle Dedeler kurulu başkanı ERCAN KAZIM ÖZER ve AKD mersin şubesi yöneticisi SÜLEYMAN GÜZEL ihraçlarını aydınlatmaları Kamuoyuna bilgi vermek zorundalar .
Cem evleri kimsenin yada bir siyasi partinin veya gericilere teslim edilecek yerler değildir. Yol cümleden uludur, Uyan yoluna cemevine sahip çık.. iri ol diri ol ,bir ol..!


-Mersin Alevi Bülteni-

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.