AKD : Şimdi Susma Ve Şiddet Zamanı Değil, Barış Zamanı

AKD : Şimdi Susma Ve Şiddet Zamanı Değil, Barış Zamanı

ALEVİ KÜLTÜR DERNEKLERİ GENEL MERKEZİ BASIN AÇIKLAMASIŞİMDİ SUSMA VE ŞİDDET ZAMANI DEĞİL, BARIŞ ZAMANIAlevi Kültür Derneği...

A+A-

AKD : Şimdi Susma Ve Şiddet Zamanı Değil, Barış ZamanıALEVİ KÜLTÜR DERNEKLERİ GENEL MERKEZİ BASIN AÇIKLAMASI

ŞİMDİ SUSMA VE ŞİDDET ZAMANI DEĞİL, BARIŞ ZAMANI

Alevi Kültür Derneği olarak İskenderun’da Deniz İkmal Komutanlığı’na yapılan saldırı sonucu 6 gencimizin hayatına son veren terör saldırısını şiddetle kınıyoruz.

Türkiye farklı kültürlerin, inançların ve dillerin ortak yaşadığı topraklardır. Bu topraklarda farklı kültürlere yönelik ayrımcılık ve inkar vardır. Bu nedenle barışa ve eşit haklar temelinde birlikte yaşamaya ihtiyacımız vardır. Bunun tek bir yolu ise demokratik hak arama ve hak temelli mücadeledir. Bu mücadelenin olmazsa olmaz koşulu ise şiddetten arındırılmış mücadeledir. Barışın yolunda silah, şiddet ve insan hayatına kastetmek olamaz. O nedenle İskenderun’da 6 gencimizin hayatına son veren terör saldırısı barış yolu olamaz. Barış talep edenin, şiddete ve silaha başvurmasını asla kabul etmemiz ve haklı görmemiz mümkün değildir.

ŞİMDİ İSRAL’E “ONE MINUTE” DEME ZAMANIDIR.

Alevi Kültür Derneği olarak bizler, İsrail devleti ordusu tarafından Gazze’ye sivil toplum yardımlarını götüren gemilere ve bu gemilerde bulunana silahsız ve savunmasız sivil insanlara yönelik düzenlenen alçakça saldırıyı da şiddetle kınıyoruz.  Bu insanlık adına kabul edilemez ve uluslar arası topluma yönelik saldırıdır.

İsrail devletinin yıllardır insan hakları, uluslar arası hukuk tanımaz, devlet terörünü benimseyen tutumunu,  uluslararası sulardaki savunmasız ve yardım amaçlı insanı değere saldırıp, 20’ye yakın insan öldürmekle bir daha göstermiştir.

AKP hükümeti dış politik alanda şov amaçlı değil, İsrail le  gerçek anlamda “One Minute”  demelidir.
 
One Minute”   demenin pratik adımı ise, İsrail devleti ile her türden askeri, ekonomik ve diplomatik tüm ilişkiler askıya alınması, gemilerin, yaralıların, cenazelerin ve tutuklananların derhal Türkiye getirilmesini sağlamak, uluslar arası kamuoyunda bu saldırıyı mahkum ettirmektir.

AKD olarak, İskendurun ve İsrail’de saldırılar sonucu hakka yürüyen canların ailelerinin ve yakınlarının acılarını paylaştığımızı belirtip baş sağlığı diliyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Selahattin Özel 
Genel Başkan

  
KAYNAK : Alevihaber.com - 1 Haziran 2010

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.