'Akman hakkında tutuklama kararı var'

'Akman hakkında tutuklama kararı var'

'Akman hakkında tutuklama kararı var'CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Ali Kılıç, RTÜK Başkanı Zahid Akman hakkında Alman...

A+A-

'Akman hakkında tutuklama kararı var''Akman hakkında tutuklama kararı var'

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Ali Kılıç, RTÜK Başkanı Zahid Akman hakkında Alman makamlarınca hazırlanmış “görüldüğü yerde tutuklansın” şeklinde belge bulunduğunu bildirdi. Akman’ın 2005 yılına kadar Almanya’da oturma izni ve vizesi bulunduğunu ifade eden Kılıç, Yabancılar Polisi Şubesi’nin “Zahid Akman’ı gördüğünüz yerde tutuklayın” talimatı olduğunu gösteren belgeyi basın mensuplarına dağıttı. Kılıç, “Akman’ın Almanya’da görülmesi halinde tutuklanması talep edilmiştir. Soruyorum; Akman bütün bu belgelere ne diyecek?” dedi.

CHP’li Kılıç, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında RTÜK Başkanı Zahid Akman hakkında yine çok tartışılacak bir belge ortaya koydu. Kılıç, “Akman’ın Almanya’da görülmesi halinde tutuklanması talep edilmiştir. Soruyorum; Akman bütün bu belgelere ne diyecek?” dedi. Frankurt Emniyet Müdürlüğü’nün “nitelikli dolandırıcılık ve kara para aklama nedeniyle” Akman’ın Almanya’daki evinin aranması talebi bulunduğuna işaret eden Kılıç, Akman’ın “Almanya yasağım yok” açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Kılıç, Akman’a Frankfurt davetini yineledi.

Akman hakkında tutuklama kararı olan belge gece geç saatlerde eline ulaştığı için Türkçeye çeviremediğini söyleyen Kılıç, Akman’ı istifaya çağırdı.

İstifa çağrısı

RTÜK’ün CHP’li Üyesi Şaban Sevinç de, RTÜK Başkanı Zahid Akman’a, Armada AVM’de bir televizyon sahibi ile ortaya çıkan ticari ilişkileri ve bir medya grubuna karşı yaptığı açıklamalar nedeniyle, görevini tarafsız yapamayacağını belirterek istifa çağrısı yaptı. Sevinç, yaptığı yazılı açıklamada, “Kanal 7 Televizyonu’nun sahibi Zekeriya Karaman ile Armada AVM’nin ortağı olan, Hayat Yapı Şirketi’nde ortak olması RTÜK Başkanı Akman’ı denetlemekle yükümlü olduğu özel televizyon kanalı Kanal 7’nin patronu ile menfaat birliği ilişkisi içinde olduğunu göstermektedir. RTÜK Yasası’nın 9. maddesine aykırı olan bu ortaklık, Akman’ın Kanal 7 TV’ye karşı denetleme görevini tarafsızlıkla yapamayacağının kanıtıdır. Almanya’daki Deniz Feneri e.V. ile ilişkili olarak kurulduğu belirtilen 4 şirkette Zahid Akman’ın RTÜK üyesi seçildikten sonra yaptığı genel müdürlük görevleri de yine RTÜK Yasası’nın 9. maddesine göre, RTÜK üyeliği ile bağdaşmayan işlerdir ve ‘üyelikten çekilmiş sayılma’ gerekçesidir” ifadesini kullandı.

Şener: İç içeler

Almanya’daki Deniz Feneri Derneği davasının Türkiye bağlantılarıyla ilgili iddialara AKP’den istifa eden eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener yenilerini ekledi.

Şener, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve iktidardaki bazı önemli isimlerin davada adı geçenlerle iç içe olduğunu belirtti. Şener, 32. Gün programında “İlişkilere baktığınızda, başta Sayın Başbakan olmak üzere iktidardaki bazı önemli isimlerin bu davada adı geçen isimlerle büyük yakınlıklar içinde olduğunu görüyoruz. Yani bir iç içelik var. İlişkiler açısından bir birliktelik var, karşılıklı kollama var, gözetme var” şeklinde konuştu.

EVRENSEL - 27 Eylül 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.