"AKP Adıyaman İl Kongresi'ne götürülen öğrencilerde ceza aldı mı?"

"AKP Adıyaman İl Kongresi'ne götürülen öğrencilerde ceza aldı mı?"

"AKP Adıyaman İl Kongresi'ne götürülen öğrencilerde ceza aldı mı?"İnce skandalı Meclis'e taşıdıTEKEL işçilerine...

A+A-

"AKP Adıyaman İl Kongresi'ne götürülen öğrencilerde ceza aldı mı?""AKP Adıyaman İl Kongresi'ne götürülen öğrencilerde ceza aldı mı?"

İnce skandalı Meclis'e taşıdı

TEKEL işçilerine destek verdiği için okuldan atılan öğrenciler soru önergesi oldu.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, İstanbul Çekmeköy'de TEKEL işçilerine destek verdiği için okuldan atılan 24 öğrencinin durumunu TBMM'ye taşıdı. İnce, AKP'li Mili Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun yanıtlamasını istediği soru öngergesinde şu görüşlere yer verdi:

İstanbul’un Çekmeköy ilçesi Mehmetçik Lisesi’nde 24 öğrencinin Tekel işçileri için slogan attıkları gerekçesiyle okulları ile ilişiklerinin kesildiği basına yansımıştır. 3 Mayıs 2006 tarihinde Sayın Başbakan’ında katıldığı ve stadyumda gerçekleştirilen AKP Adıyaman İl Kongresi’ne de lise öğrencileri götürülmüş ve siyasi parti kongresine katılan öğrenciler ile o öğrencilerin oraya gitmelerine göz yuman öğretmen ve idareciler hakkında herhangi bir işlem tesis edilmemişti.

1. Mehmetçik Lisesi öğrencilerine Tekel işçilerine destek verdikleri gerekçesiyle ağır bir ceza verilmesi suskun toplum yaratma amacından mı kaynaklanmıştır?

2. O öğrenciler 2006 yılında Adıyaman’da olduğu gibi Tekel işçilerine destek vermek yerine partinizin il kongrelerine yada düzenlediği başka toplantılara katılmış olsalardı bu cezayı alırlar mıydı?

3. Adıyaman’da il kongresine katılan öğrencilere herhangi bir ceza verilmiş midir? O öğrencilerin il kongresine katılmasına göz yuman idareciler hakkında bir soruşturma açılmış mıdır? Açılmış ise bu soruşturmanın sonucu nedir?

4. Çekmeköy Mehmetçik Lisesi’nden ilişiği kesilen öğrencilerin tekrar okullarına dönmeleri için bir girişimde bulunacak mısınız?

KAYNAK: GERÇEK GÜNDEM - 17 Mart 2010

İLGİLİ HABERLER :

'Çocuklar okuldan çıkıp gitmiş, kime ne!'

http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?Newsid=77224&Categoryid=1

İlkokul çocukları AKP kongresinde

http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=186322

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.