AKP Ataşehir Meclis üyesi adayı sözde bir Alevi Dedesi

AKP Ataşehir Meclis üyesi adayı sözde bir Alevi Dedesi

AKP için yapılan Davetiyede bulunan programda ‘’Semah Ekibi Gösterisi’’ kısmı da yer almaktadır.

A+A-

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere sayılı günler kalmışken Ataşehir Tokatlılar Derneği Başkanı Veli Aslan, siyasi rant için Alevi değerlerinin kullanıldığı bir toplantının davetiyesini dağıtmaya başladı.

AKP Ataşehir Meclis Üyesi adayı olan Arslan’ın, 17 Mart tarihinde düzenleyeceği toplantının cağrı davetiyesinde ‘Semah Ekibi Gösterisi’ yazmasına Alevi kurumları yaptıkları yazılı bir açıklmayla tepki gösterdiler.

Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği, Kul Himmet Cemevi, Seyit Süleyman ( Aziz Baba) Cemevi ve Pir Sultan Abdal Derneği Ataşehir Şubesi ve Cemevi tarafından Alevi değerlerinin siyasi rant için kullanılmasına ilişikin yapılan ortak açıklmada şu düşünceler dile getirildi:

Ataşehir Tokatlılar Derneği başkanı Veli Arslan, AKP Ataşehir Meclis Üyesi adayı ve 17 Mart 2019 tarihinde Ataşehir’de yapacağı tanıtım toplantısının davetiyelerini dağıtmaktadır. Davetiye de bulunan programda ‘’Semah Ekibi Gösterisi’’ kısmı da yer almaktadır.

atasehir-akp-alevi-dedesi-veli-arslan.jpg
Kendisinin de Keçeci Baba evlatlarından ve Alevi Dedesi olduğunuda beyan eden Veli Arslan ‘a ve Keçeci Baba yol evlatlarına çağrımızdır.
Öncelikle Semah bir gösteri değil Cemlerimizde yaptığımız 12 hizmetten biridir. Semah siyasi bir aracın veya başka bir amacın gösterisi değildir. Bizler Semahlarımızı seyir için değil Hakk için döneriz. Siyaset yapmak, Meclis Üyeliği adaylığı her bireyin demokratik hakkıdır lakin siyasi düşüncesi ne olursa olsun inanç değerlerimizi kullanmak kimsenin hakkı veya haddi değildir. Bireysel siyasi çıkarları uğruna değerlerimizi kullanan kim olursa olsun ister bel evladı ister yol evladı Alevi kurumlarını karşısında bulacaktır.
Aşağıda imzası bulunan kurumlar olarak AKP Ataşehir Meclis Üyesi adayı Veli Arslan’nın yapacağı tanıtım etkinliğinden Semah’ımızın çıkartılması ve yapılacak yanlıştan dönülmesini ve inanç değerlerimizin siyasi alanlardan korunmasını istemekteyiz. Yanlışlıkta ısrar edilirse Ataşehir’de yaşayan her Alevi Can’ımıza ulaşarak bu yanlışı teşhirde bizim de ısrarcı olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.

HUBYAR SULTAN ALEVİ KÜLTÜR DERNEĞİ
KUL HİMMET CEMEVİ
SEYİT SÜLEYMAN (AZİZ BABA) CEMEVİ
PİR SULTAN ABDAL DERNEĞİ ATAŞEHİR ŞUBESİ VE CEMEVİ

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum