AKP müzeyi engelliyor

AKP müzeyi engelliyor

'AKP müzeyi engelliyor' Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Turan Eser , Sıvas olaylarının yaşandığı Madımak Oteli'nde bulunan...

A+A-

AKP müzeyi engelliyor'AKP müzeyi engelliyor'

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Turan Eser , Sıvas olaylarının yaşandığı Madımak Oteli'nde bulunan lokantanın çiçekçi dükkânı değil, "kültür ve sanat müzesi" yapılmasını istedi.
 
Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Eser, yaptığı açıklamada, Devlet Bakanı Cemil Çiçek 'in Madımak Oteli'nde bulunan lokantanın çiçekçi dükkânı olacağına ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay 'ın, konuya ilişkin hassasiyetlerini dile getirmesinin memnuniyet verici olduğunu ifade eden Eser, Alevi toplumunun 14 yıldır, Madımak Oteli'nin "kültür ve sanat müzesi" olmasını talep ettiğini, ancak bu çağrının yok sayıldığını belirtti. Eser, Madımak Oteli'nin AKP tarafından "kültür ve sanat müzesi" yapılmasının engellendiğini iddia etti. Türkiye ve AKP hükümetinin uluslararası tecrübelerden faydalanması gerektiğini ifade eden Eser, Almanya'nın Solingen kasabasında 5 Türk vatandaşının kundaklama sonucu hayatını kaybettiği evin "anıt ev" haline dönüştürüldüğünü anımsattı.

* * *

Anıt ya da müze, ayrımcılığa neden olurmuş!

Madımak çiçekçi olacak

ANKARA (Cumhuriyet Bürosu) - 35 kişinin diri diri yakıldığı Madımak Oteli'nin altındaki et lokantası, yerini çiçekçiye bırakacak. Bölgede bir anıt ya da müze yapılması görüşleri ise "ayrımcılığa neden olacağı" gerekçesiyle kabul edilmedi. Sıvas Valisi Veysel Dalmaz , "Bu mekânın et lokantası olması herkesi rahatsız ediyor. 2 ay içerisinde lokantayı taşıyacağız" dedi.

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek 'in telefonla aramasının ardından harekete geçen Vali Dalmaz, Madımak Oteli'ndeki Sebati İskender adlı lokantayı işleten Sebati Manav 'la bir araya geldi. Manav, 250 bin YTL maddi destek alarak başka bir yere taşınmaya razı oldu. Lokantanın yerine bir çiçekçi dükkânı açılacak.

35 can için plaket asılacak

Çiçekçinin bir köşesine, "Karanlık güçlerin çıkardığı olayda 35 canımız yandı. Bundan ders çıkarıyoruz" ifadelerinin olduğu bir plaket asılacak. Vali Dalmaz, konuyla ilgili Cumhuriyet 'e yaptığı açıklamada, alanın müzeye dönüştürülmesi yönünde çeşitli önerilerin geldiğini ancak bu konuda bir tavır belirlenemediğini söyledi.
 
11.12.2007 - Cumhuriyet

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.