AKP nin Alevi Asimilasyonu Politikasına Alet Olmayacağız

AKP nin Alevi Asimilasyonu Politikasına Alet Olmayacağız

Basına ve KamuoyunaAKP nin Alevi Asimilasyonu Politikasına Alet OlmayacağızBasına yansıdığı kadarıyla edindiğimiz bilgiye göre, AKP, Muharrem Orucunun...

A+A-

AKP nin Alevi Asimilasyonu Politikasına Alet Olmayacağız

Basına ve Kamuoyuna
AKP nin Alevi Asimilasyonu Politikasına Alet Olmayacağız

Basına yansıdığı kadarıyla edindiğimiz bilgiye göre, AKP, Muharrem Orucunun 1. gününde bir oruç açımı (İftar! ) yemeği düzenleyecek ve 200 Alevi Kurumunu bu yemeğe davet ederek Alevilerin sorunlarını dinleyecekmiş. (!)

Bu girişim, Diyanet İşleri Başkanlığının uzunca süredir yürüttüğü Alevilerin Sünnileştirilmesi veya Şiileştirilmesi projesini AKP hükümetinin ciddi olarak yürürlüğe koyduğunun bir kanıtıdır.

Alevilerin sorunlarını anlamak ve dinlemek için yemekli bir şova gerek yoktur.

Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan ve bu ülkeyi yöneten herkes Alevilerin sorunlarını çok iyi bilmektedir. Alevilerin sorunlarını Sağır Sultan bile duymuşken, Başbakan’ ın hala bilmemesine imkân yoktur. Aleviler, sorunları öğrenmek adına kamuoyuna şov yapılmasını değil, bilinen sorunlarına çözüm üretilmesini beklemektedir. Sorunlar ve çözümler yüzlerce kişinin katıldığı yemekli şovlarla bulunamaz.

Diyanetten sorumlu bakan daha dün ‘’Cemevlerinin ibadethane olamayacağını’’ açıklamakta iken, ‘’Diyanet İşleri Başkanlığı Din Derslerinin mutlaka zorunlu olarak aynı şekliyle anayasada kalmasını’’ savunmaya devam ederken, ‘’Alevilerin sorunlarını dinleyeceğiz, Alevilere yönelik açılımlar yapacağız’’ şeklindeki açıklamalar yapmak tutarsız ve samimiyetsiz bir girişimdir.

Alevilerin ne istediği çok net bellidir ama siz kendi istediklerinizi söyleyecek Aleviler bulmaya veya oluşturmaya çalışıyorsunuz. Biz böyle bir Alevi ve Alevilik ihanetçisi olmayacağız.

Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği olarak, böyle bir yemeğe katılmayacağımızı ve AKP nin Alevi asimilasyonu politikasına alet olmayacağımızı, kamuoyuna sayıyla belirtiyoruz.

21.11.2007
Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği
Başkan
Ali KENANOĞLU

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.