AKP'li Üskül'den zabıta dayağına suç duyurusu

AKP'li Üskül'den zabıta dayağına suç duyurusu

AKP'li Üskül'den zabıta dayağına suç duyurusuAKP milletvekili Zafer Üskül Keçiören’de zabıtalar tarafından...

A+A-

AKP'li Üskül'den zabıta dayağına suç duyurusuAKP'li Üskül'den zabıta dayağına suç duyurusu

AKP milletvekili Zafer Üskül Keçiören’de zabıtalar tarafından darp edilen büfeci için suç duyurusunda bulundu

ANKARA - TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, Ankara'nın Keçiören ilçesinde bir büfecinin belediye zabıtalarınca darpedilmesinin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazarak suç duyurusunda bulundu.

Komisyondan yapılan yazılı açıklamaya göre, Komisyon Başkanı Üskül'ün 19 Ağustos tarihli gazetelerde Keçören'de bir esnafın belediyeye bağlı zabıtalar tarafından darp edildiği hakında haberleri okuduktan hemen sonra, 20 Ağustos tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na bir yazı göndererek iddiayı 'savcılığın takdirine sunduğu' belirtildi. Üskül Başsavcılığa yazdığı yazıda ayrıca komisyonun soruşturmalarla ilgili bilgilendirilymesini istedi. Üskül ayrıca Keçiören Belediyesi'ne de bir yazı göndererek "Habere konu olan olayla ilgili başlatılan ya da başlatılacak olan işlemler konusunda" bilgi istedi.

İÇKİ SATTIĞI İÇİN DÖVÜLDÜ

Ankara Keçiören’de tekel büfesi sahibi Metin Şahin işyerine saat 22.45 sularında gelen Keçiören Belediyesinin sivil ekibinde görevli iki kişinin, üzerinde çivi olan sopalarla kendisine küfrederek saldırdığını ifade ederek olayı, "Küfrettiler. 'Seni öldüreceğim, bu saatte niye açık' diye bağırdılar. 'Allah rızası için yapmayın, izin verin dükkanı kapatayım' dedim, dinlemediler. 'Allah'ı da seni de tanımıyoruz' dediler. Sonra, yara bere içinde dükkanı kapattım. Bu sefer dükkan kapısı önünde, yine infazımı yaptılar. Dört gündür hala ağrı, bulantı, kusma var, en ağır darbeyi alnıma aldım" şeklinde anlatmıştı. CHP olayın üzerine gidince, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği de konuyla ilgilinmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da önceki gün olay ile ilgili soruşturma başlatmıştı.

RADİKAL - 27 Ağustos 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.