Alevi asker oruç tutmadığı için öldürüldü

Alevi asker oruç tutmadığı için öldürüldü

Alevi asker oruç tutmadığı için öldürüldüHakkari’de askerlik yapan Erzincanlı Ali Arslan Alevi olduğu ve Ramazan orucu...

A+A-

Alevi asker oruç tutmadığı için öldürüldüAlevi asker oruç tutmadığı için öldürüldü

Hakkari’de askerlik yapan Erzincanlı Ali Arslan Alevi olduğu ve Ramazan orucu tutmadığı gerekçesiyle başka bir asker tarafından öldürüldü.

Erzincanlı ve Alevi olan Ali Arslan'in Hakkari'de askerliğini yaparken oruç tutmadığı için öldürüldüğü iddia edildi.

Ali Arslan öldürülmeden önce ailesiyle yaptığı telefon görüşmelerinde Alevi olduğu icin, sürekli diğer askerler tarafından hor görüldüğünü, rahatsız edildiğini anlattı.

15 Ağustos günü, kışlada Ramazan orucu tutmadığı gerekçesiyle, bir asker tarafından başından vurularak öldürüldüğü iddia edilen Ali Arslan’ın cenazesi Erzincan’a bağlı Palanga Köyüne getirildi.

Olayın birliğin komutanları tarafından saklandığı belirtildi.

Ailesinin büyük ısrarına rağmen, Ali Arslan’ın yüzü ailesine gösterilmedi. Sadece ayaklarının annesi tarafından görülmesine izin verildikten sonra, Ali Arslan’ın cenazesi toprağa verildi.

KAYNAK : soL Haber Portalı - sol.org.tr - 20.08.2010

Askerde oruç cinayeti iddiası

Hakkari'de askerliğini yapan 20 yaşındaki Ali Arslan'ın Alevi olduğu ve oruç tutmadığı için başka bir asker tarafından başından vurularak öldürüldüğü ileri sürüldü.

İddiaya göre; Ali Arslan, acemi birliğini yaptıktan sonra, usta birliğini yapmak için Hakkari'ye gitti. Arslan ailesiyle yaptığı telefon konuşmalarında Alevi olduğu için sürekli diğer askerler tarafından hor görüldüğünü, rahatsız edildiğini söyledi. Arslan, 15 Ağustos günü kışlada başka bir asker tarafından başından vurularak öldürüldü.

Ali Arslan'ın cenazesi Erzincan'a bağlı Palanga Köyüne getirildi. Alınan bilgilere göre haberin basına yayılması engellenmiş ve olayın sessizce örtbas edilmesi sağlanmıştı.

Ailesinin büyük ısrarına rağmen, Ali Arslan'ın yüzünün ailesine gösterilmediği ifade edilirken sadece ayaklarının annesi tarafından görülmesine izin verildiği belirtiliyor.

KAYNAK : BirGün - 20 Ağustos 2010

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.