Alevi ayrımcılığı doğrulandı...

Alevi ayrımcılığı doğrulandı...

Çetinkaya mağazasının işe alacağı kişiye 'Alevi misin' sorusu sorduğu iddialarının ardından ayrımcılığa maruz kalan 19 yaşındaki D.Y  konuştu....

A+A-

Çetinkaya mağazasının işe alacağı kişiye 'Alevi misin' sorusu sorduğu iddialarının ardından ayrımcılığa maruz kalan 19 yaşındaki D.Y  konuştu. Cumhuriyet gazetesine konuşan, Sivaslı ve Alevi olduğunu söyleyen D.Y. "Alevi misin? diye sorulduğunda şaşırdım. Bu sorunun ardından annem, genel merkezden bir yetkili ile görüştü. Onlar, şubede çalışan o kişi adına özür diledi. Bana bu soruyu soran kişi hakkında o çalışan hakkında gerekenler bir an önce yapılmalı" dedi.

'Sevda hanım sordu...'

D.Y yaşadıklarını şöyle anlattı: "Tuğba Hanım diye biri ile görüştüm. Zücaciye bölümüne kabul edildiğimi, Bakırköy’deki mağazaya gitmem gerektiği, evrakım konusunda da o mağazadakilerin bilgi vereceğini söyledi. Oraya gittiğimde Sevda Hanım diye biri ile görüşmeye girdim.

‘Nerelisin’ diye sordu. ‘Sivaslıyım’ dedi. ‘Alevi misin? Sana genel merkez görüşmesinde bunu sormadılar mı?’ dedi, şaşırdı. İş başvurum onaylanmıştı ama bu sorunun ardından ‘İstenen evrakı WhatsApp’tan gönderirler’ dedi, sonrasında evrak falan istemediler. O an ne tepki vereceğimi bilemedim. İşe alınıp alınmamam değil, bu ayrımcılık üzdü beni."

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.