Alevi Çalıştayı'na Alevi tepkisi

Alevi Çalıştayı'na Alevi tepkisi

Alevi Çalıştayı'na Alevi tepkisi  ANKARA- Aleviler, AKP tarafından organize edilen Alevi Çalıştayı’nın sonucundan umutsuz....

A+A-

Alevi Çalıştayı'na Alevi tepkisi  Alevi Çalıştayı'na Alevi tepkisi 

ANKARA- Aleviler, AKP tarafından organize edilen Alevi Çalıştayı’nın sonucundan umutsuz.

Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı (HBVAKV) ile Alevi Kültür Dernekleri’nce (AKD) hazırlanan bildiride, Aleviliği sünnileştirmek isteyen zihniyetin sembol isimlerinden Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Eğri’nin çalıştaya çağrılması, “hükümetin soruna hala yanlış baktığının somut göstergesi” olarak nitelendirildi. Alevi dernek ve örgütleri temsilcileri, Alevi Çalıştayı’nın ilk oturumunun ardından değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantı öncesinde açıklanan bildiride, Alevi Çalıştayı’nın Alevi sorununun çözümü yönünde atılmış olumlu bir adım olduğu ancak bunun bir diyalog zemini oluşturmadığı belirtildi. Çalıştayın Alevi örgütlerine ve temsilcilerine ayrıldığı hatırlatılan bildiride, Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Eğri’nin çalıştaya katılması eleştirildi. Bildiride, şu görüşlere yer verildi: “Eğri, Aleviliği sünnileştirmek isteyen zihniyetin simge isimlerindendir. Bu ilahiyatçı zihniyet, Alevilere Aleviliğin Müslüman olup olmadığını öğretmeye kalkışmıştır. Bu tutum Hükümetin soruna hala yanlış baktığının bir göstergesidir. Bizce Alevi sorunu Aleviler’in değil devletin sorundur.”

Umutlu değiliz

Devlet Bakanı Faruk Çelik’in başından sonuna kadar çalıştayda bulunmasını olumlu değerlendiren AKD Genel Başkanı Tekin Özdil, “Ancak çalıştayın sonucundan umutlu değiliz” diye konuştu. HBVAKV Genel Başkanı Ercan Geçmez de çalıştay ile ilgili değerlendirme, istem ve öneri raporu hazırladıklarını ve Bakan Çelik’e gönderdiklerini bildirdi.
 
VATAN - 06.06.2009 Cumartesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.