Alevi Çalıştayı'na katliamcıyı çağırdılar!

Alevi Çalıştayı'na katliamcıyı çağırdılar!

Alevi Çalıştayı'na katliamcıyı çağırdılar!Bir hafta kadar süren Maraş katliamında 111 kişi ölmüş, yüzlerce kişi...

A+A-

Alevi Çalıştayı'na katliamcıyı çağırdılar!Alevi Çalıştayı'na katliamcıyı çağırdılar!

Bir hafta kadar süren Maraş katliamında 111 kişi ölmüş, yüzlerce kişi yaralanmıştı. AKP Alevi Çalıştayı’na, Maraş katliamının bir numaralı sanığı Ökkeş Şendiller’i davet etti.

AKP’nin Aleviler’e dönük açılımının en önemli ayaklarından olan Alevi Çalıştayı’na, Maraş katliamının bir numaralı sanığı Ökkeş Kenger, ya da şu anki ismiyle Ökkeş Şendiller de davet edildi. Eski BBP Genel Başkan Yardımcısı olan Ökkeş Şendiller’in, çalıştaya Devlet Bakanı Faruk Çelik tarafından ısrarla çağrıldığı öğrenildi.

Anadolu Ajansı’nın dün verdiği haber, Çalıştay’ın katılımcılarıyla ilgili olarak şu bilgiyi veriyor: “Alevi çalıştaylarının 6’ıncısı, aralarında Kemal Kılıçdaroğlu, Arif Sağ, Kamer Genç, Bayram Meral, Namık Kemal Zeybek, Akın Birdal, Prof. Dr. Cengiz Güleç, Ercan Karakaş, Fikri Sağlar, Derviş Günday, Haluk Özdalga, Prof. Dr Abdurahman Küçük, Seyfi Oktay, Mukadder Başeğmez, Haşim Haşimi, Hüseyin Tuğcu, İbrahim Yiğit, Mehmet Moğultay ve Ökkeş Şendiller’in de bulunduğu isimlerin katılımıyla yapılacak.”

Fırat Haber Ajansı’nın haberine göre, Bakan Çelik’in iki danışmanı Ökkeş Şendiller’i arayarak, “Toplantıya sizin de katılmanızı istiyoruz” dedi. Başka kimlerin davet edildiğini soran Şendiller, danışmanların saydığı bazı isimleri duyunca, “Benim için sakıncası yok. Gelirim, nitekim pekçok ulusal ve uluslararası toplantıya katılıp, Maraş olaylarını anlattım. Ancak toplantınızın bana önyargılı yaklaşımlar sebebiyle provoke edilmesini istemem. İyi düşündünüz mü?” dedi. Şendiller’in bu sözleri üzerine Çelik’in danışmanları, “Hayır böyle bir şey olmaz, toplantıya katılmanızı istiyoruz” cevabını verdi.

Ancak AA’da çıkan haberin ardından Alevi örgütlerinin büyük tepki göstermesi üzerine Çelik’in aynı danışmanlarından, Şendiller’e bir telefon daha geldi. Danışmanlar, Şendiller’e, “Büyük tepki oluştu. Toplantıya katılımınızı sağlamak için çözüm arıyoruz” mesajı verdi. Bunun üzerine Şendiller’in “Ben sizi en baştan iyi niyetle uyardım. Dolayısıyla ben hazırlıklarımı yapıyorum. Çalıştay’a geleceğim. İçlerinde bakan ve milletvekilliği yapmış olan katılımcıların ve Alevileri temsil ettiğini öne süren bir kısım derneklerin tepkileri beni ilgilendirmez. Dolayısıyla çalıştaya geliyorum ve orada çalıştayın amacını uygun görüş ve düşüncelerimi ifade etmek istiyorum. Amacımız, bu tür toplantıların üzüm yeme maksadı taşımasıdır, bağcı dövmek işin kolaycılığıdır” dediği iddia edildi.

Alevi Bektaşi Federasyonu Başkan Yardımcısı Ali Kenanoğlu, Şendiller'in Çalıştay'a çağrılmasıyla ilgili olarak “Yahudilerle ilgili bir konferansa Hitler’in çağrılmasına benziyor” dedi.

(soL - Haber Merkezi) - 13 Aralık 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.