Alevi Çalıştayı'nda Sıra Gazetecilerde

Alevi Çalıştayı'nda Sıra Gazetecilerde

Alevi Çalıştayı'nda Sıra Gazetecilerde    ALEVİ Çalıştayı'nın 5'incisi 11 Kasım'da İstanbul'da yapılacak....

A+A-

Alevi Çalıştayı'nda Sıra GazetecilerdeAlevi Çalıştayı'nda Sıra Gazetecilerde
   
ALEVİ Çalıştayı'nın 5'incisi 11 Kasım'da İstanbul'da yapılacak. Aleviliğin medyada ele alınışının tartışılacağı çalıştayın konukları ise gazeteciler.

Çalıştayın beşinci oturumunda Aleviliğin medyada ele alınışı tartışılacak, çalıştaylarda şimdiye kadar alınan mesafe medya temsilcileriyle paylaşılacak ve ''medya Aleviliğin'' neresinde sorusuna cevap aranmaya çalışılacak. Söylem çeşitliliği dikkate alınarak davet edilen 40'ın üzerindeki medya temsilcilerinin arasında Ali Kırca, Ahmet Hakan, Ali Bayramoğlu, Ali Bulaç, Can Dündar, Emre Kongar, Erdal Şafak, Ergun Babahan, Ertuğrul Özkök, Etyen Mahçupyan, Fehmi Koru, Hakan Albayrak, İsmail Küçükkaya, Mehmet Ali Birand, Mehmet Barlas, Mustafa Karaalioğlu, Neşe Düzel, Oral Çalışlar, Ömer Laçiner, Taha Akyol, Uğur Dündar ve Yiğit Bulut gibi isimler bulunuyor.

Moderatörlüğünü Necdet Subaşı'nın yapacağı çalıştayda, Hükümeti Devlet Bakanı Faruk Çelik temsil edecek. Çalıştayların ilki  3 ve 4 Haziran 2009 günlerinde Ankara’da gerçekleşmişti. Alevi dernek ve vakıflarından ise çalıştayların ucu açık toplantılar serisine dönüştüğü ve uzadığı yönünde eleştiriler yapılmıştı.

Alevi Bektaşi Federasyonu öncülüğünde 8 Kasım 2009 tarihinde Kadıköy Meydanı"nda gerçekleştirilecek olan "Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı" mitingi hazırlıklar da devam ediyor. ABF Genel Sekreteri Av. Kazım Genç ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Av. Fevzi Gümüş, 8 Kasım Mitingiyle ilgili aydın, yazar, sanatçı ve kurum temsilcileriyle bugün İstanbul'da bir toplantı yapıyor. Kadıköy Belediyesi Başkanlık Binası Brifing Salonu'nda saat 13:00'te başlayacak programda Alevi örgüt temsilcileri mitinge ilişkin bilgilendirme yapacak.

BİRGÜN - 25 Ekim 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.