ALEVİ DAYANIŞMA AĞI’NIN AÇIKLAMASI: CHP DERHAL ALEVİLERİDEN ÖZÜR DİLEMELİDİR!

ALEVİ DAYANIŞMA AĞI’NIN AÇIKLAMASI: CHP DERHAL ALEVİLERİDEN ÖZÜR DİLEMELİDİR!

Ozan Arif, Alevileri katledenlerin gönüldaşıdır!O’nun nasıl bir ırkcı faşist olduğunu kardeşimiz Hrant Dink’e ve Ermeni halkına yaptığı hakaretlere ve güvercinimizi katledenlere yönelik söylediği sözler bakan herkes çok rahatca görüp anlayabilir.

A+A-

CHP DERHAL ALEVİLERİDEN ÖZÜR DİLEMELİDİR!

Ozan Arif, Alevileri katledenlerin gönüldaşıdır!
O’nun nasıl bir ırkcı faşist olduğunu kardeşimiz Hrant Dink’e ve Ermeni halkına yaptığı hakaretlere ve güvercinimizi katledenlere yönelik söylediği sözler bakan herkes çok rahatca görüp anlayabilir.
Kılıçdaroğlu’nun Pir Sultan Abdal ile aynı kefeye koyduğu bu ırkçı faşist bakın Hrant Dink’i katleden eli kanlı faşis köpeklerle ilgili neler söylüyor:

”Bırakın çan çalmayı.
Ermenici olmayı.
O gün öyle desinler bugün böyle desinler Fatihalar Yasinler bitmez Karadeniz’de …”

İlercilere, demokrat ve devrimcilere karşı yazıp bestelediği düşmanlık ve kışkırtma dolu olan marşlarıyla tanınan ve ülkücü faşist güçlerin sembol isimlerinden biri olan Ozan Arif‘in adının Pir Sultan, Aşik Daimi, Aşık Veysel ve Neşet Ertaş gibi Alevi halk ozanlarıyla yan yana getirilerek anılması; en hafif diyimiyle söylersek vicdansızlıktır!

Pir Sultan Abdal Ulu bir ozan olmanın yanı sıra, yolumuza verdiği ikrarından dönmeyen ve inançlarını haykırarak idam sehpasına yürüyen bir Alevi yol önderdir!

Pirimiz, önderimiz Pir Sultan Abdal’ın ömrü zalimlere karşı mücadele içinde geçmiştir. O her zaman yoksulun, mazlumun sesi olmuştur!
Herkes gibi CHP GeCHP DERHAL ALEVİLERİDEN ÖZÜR DİLEMELİDİR!nel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’da bu gerçeği çok iyi bilmektedir! Buna rağmen hem Pir Sultan Abdal’ı hem de diğer Alevi ozanlarımızı; zalimlerin sesi olan Ozan Arif ile aynı kefede görmesi, Kılıçdaroğlu’nun Aleviliğe ne kadar yabancılaştığının ve Alevilerin değer yargılarından nasıl köklü bir şekilde koptuğunun bir kanıtı olarak önümüzde durmaktadır!.

CHP’nin politik çıkarları uğruna faşistler ile dönem dönem ” kardeşlik dansları” yaptığını bütün dünya alem biliyor. Bu sosyal demokrat çizgiden uzaklaşarak sağa yanaşmanın ortaya çıkardığı bir kardeşliktir.

Bu durum onların kendi seçenekleridir, biz birşey diyemeyiz. Fakat bu kirli anlayışlarını biz Alevilere dayatmalarına kesinlikle müsade etmeyiz!

Bizim safımız bellidir!
Biz Kerbela’dan beri mazlumun yanında, zalimin karşısındayız!
Ne zalim Yezidler ile ne hayın Hızır Paşalar ile ne de ırkçı faşistlerle asla dost, kardeş olmayacağız!
Ozanlarımız bizim değerlerimizidir!
Değerlerimizi gözbebeğimiz gibi koruyacağız!
Alevi Dayanışma Ağı – ADA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.