Alevi dedelerine maaş verilecek

Alevi dedelerine maaş verilecek

Alevi dedelerine maaş verilecekHükümet, 'Alevi Çalıştayları'nda gelinen noktanın sonuçlarını bugün kamuoyuna açıklayacak. Devlet...

A+A-

Alevi dedelerine maaş verilecekAlevi dedelerine maaş verilecek

Hükümet, 'Alevi Çalıştayları'nda gelinen noktanın sonuçlarını bugün kamuoyuna açıklayacak.
 
Devlet Bakanı Faruk Çelik tarafından açıklanacak çalıştay raporunda Alevilik konusunda atılan adımlar sıralanacak. Raporda bundan sonra atılması gereken adımlara da yer verilecek. Bu çerçevede hükümetin, alevi dedelerine Kültür Bakanlığı bütçesinden maaş bağlamayı planladığı belirtiliyor. Dedelerin eğitimi konusunda ise devlet tarafından düzenlemeler yapılacak.

Cemevlerinin stüatüsü

Cemevlerine yasal statü verilmesi konusunda ise 'Devrim Kanunları'nın büyük engel olduğuna ilişkin tespitler kamuoyu ile paylaşılacak. Ancak cemevlerine Kültür Bakanlığı'na bağlı olarak 'İnanç ve Kültür Merkezi' statüsü verilmesinin mümkün olduğu açıklanacak.

Madımak kütüphane yapılacak

Hükümet Sivas'taki Madımak Oteli'nin yerine ise kütüphane kurmayı hedefliyor. Madımak Oteli geçtiğimiz aylarda kamulaştırılmıştı. Madımak'ın müze yapılması yerine 'Alevi ' eserlerinin çoğunlukta olacağı kütüphane olarak değerlendirilmesi kararı alındı.

CHP'DEN RAPORA TEPKİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Genel Merkez'de bir grup gazeteciyle yaptığı sohbet toplantısında, hükümetin açıklayacağı Alevi Çalıştayları Nihai Raporu'na tepki gösterdi. Tanrıkulu, "12 Haziran'daki seçimlere yönelik bir göz boyamayı esas alan bir rapor olacak" dedi.

DEDELER MAAŞ İSTEMİYOR

Madımak Oteli'nin sadece kütüphaneye dönüştürüleceğini anlatan Tanrıkulu, raporda öngörülen, Alevi dedelerine kadro ve maaş bağlanmasına da tepki gösterdi. Tanrıkulu, "Alevi dedeleri maaş istemiyor. Hükümet cem evlerinin neden ibadethane kabul edilmediğini, zorunlu din derslerinin neden kaldırılmadığını açıklamalı" dedi.

Bugün - Ezelhan ÜSTÜNKAYA-BİLAL ÇETİN/ANKARA - 31 Mart 2011 Perşembe
 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.