"Alevi Dedesi" değil "Diyanet'in Dedesi"!

"Alevi Dedesi" değil "Diyanet'in Dedesi"!

"Alevi Dedesi" değil "Diyanet'in Dedesi"!Diyanet İşleri Başkanlığı Avrupa'ya Alevi Dedesi(!) gönderiyor. İşte ayrıntılar:Alevi...

A+A-

"Alevi Dedesi" değil "Diyanet'in Dedesi"!"Alevi Dedesi" değil "Diyanet'in Dedesi"!

Diyanet İşleri Başkanlığı Avrupa'ya Alevi Dedesi(!) gönderiyor. İşte ayrıntılar:

Alevi dedeleri Avrupa'da
 
Perşembe günü başlayacak Muharrem ayı nedeniyle 16 Alevi dedesi Türkiye'den Avrupa'ya geliyor. Alevi Dedeleri Diyanet İşleri Başkanlığı'nca görevlendirildiler. Dedeler, Almanya Alevi İslam Birliği'nce, talep edilen Alevi derneklerine yönlendirilecekler.

ALEVİLER tarafından yarından itibaren tutulmaya başlanacak 12 günlük matem orucu boyunca sohbetler düzenlemek ve Alevi inancı hakkında bilgi vermek üzere 16 Alevi dedesi Avrupa'ya gönderildi. Diyanet İşleri Başkanlığı'nca masrafları karşılanan dedeler Almanya başta olmak üzere, Belçika, Hollanda, Danimarka ve Avusturya'da görev yapacak.

İsteyen her derneği gidecekler

Alevi dedeleri Almanya Alevi İslam Birliği Derneği tarafından talep edilen Alevi derneklerine yönlendirilecekler. Buralarda tamamen ücretsiz olarak hizmet verecek olan dedeler, 12 gün boyunca Alevi İslam inancı, Muharrem orucu, Kerbela ve aşure konularında halkı bilgilendirecekler. 12 günlük orucun ardından düzenlenecek birlik cemlerini de yönetecek olan dedeler, değişik kentlerdeki Alevilerle de bir araya gelerek, sorun, beklenti ve önerilerini dinleyecekler.

Dağıtımı biz yapıyoruz

Görevli dedelerin dağıtımını yapacaklarını belirten Almanya Alevi İslam Birliği Genel Başkanı Alişan Hızlı, "Hiç bir kurum farkı gözetmeksizin bizden dede talep eden her derneğe mümkün olduğunca bir dede göndermeye çalışacağız. Dede sorunumuz çok büyük. Bu konudaki talebimizi Büyükelçiliğimize iletmiştim. Bize 2004'den beri her Muharrem'de dede gönderiyorlar. Önce 6 dede gelmişti. Geçen yıl 12, bu yıl da 16 dede geldi. Dedeler, değişik bölgelerde görev yapacak. 18 Ocak'a kadar da cemleri yönetecekler.

Alişan Hızlı bu yıl 16 dedenin Avrupa'da görev yapacağını söyledi.

Hürriyet / Tuncay YILDIRIM - 16 Aralık 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.