Alevi Dernekleri, 2 Temmuz'a hazırlanıyor

Alevi Dernekleri, 2 Temmuz'a hazırlanıyor

Alevi Dernekleri, 2 Temmuz'a hazırlanıyor Alevi Kültür Dernekleri, Sivas Katliamı'nın 16. yıldönümü olan 2 Temmuz'da...

A+A-

Alevi Dernekleri, 2 Temmuz'a hazırlanıyorAlevi Dernekleri, 2 Temmuz'a hazırlanıyor

Alevi Kültür Dernekleri, Sivas Katliamı'nın 16. yıldönümü olan 2 Temmuz'da yürüyüş düzenleyecek. Dernek yöneticileri dün konuyla ilgili basın açıklaması yaparak herkesi yürüyüşe davet etti.

Alevi Kültür Dernekleri Kocaeli Şubesi dün Hacı Bektaş Veli Derneği’nde yaptığı basın açıklaması ile Sivas Katliamı'nın 16. yıldönümünde gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında bilgi verdi. 2 Temmuz 1993 yılında Madımak Oteli'nde gerçekleşen katliamda savunmasız insanların diri diri yakıldığını ve güvenlik güçlerinin buna 8 saat seyirci kaldığını söyleyen Dernek Başkanı Doğan Demir, "Bunun sadece Alevilerin sorunu olmadığını biliyoruz. Bu yarayı ancak demokrasi, insan hakları ve çok kültürlülüğe inanan kesimlerle sarabiliriz.

BU OYUNA KANMAYACAĞIZ

Türkiye, bu utancı temizlemek ve geleceğini aydınlık bir temel üzerine kurmak zorundadır. AKP hükümeti bir taraftan baskı ve sindirme politikaları ile emekçilerin örgütlerini teslim almaya çalışırken, Aleviler dahil tüm muhalifleri de susturmak için çeşitli politikaları devreye sokuyor. Bu oyuna kanmayacağız. Bize katılmak isteyen herkesi 2 Temmuz saat 18.00’de Merkez Bankası önünden başlayıp İnsan Hakları Parkı’na kadar devam edecek yürüyüşümüze davet ediyoruz. Sivas’ın ışığını söndürmeyeceğiz" dedi.

KAYNAK : Kocaeligazetesi.com.tr - 24 Haziran 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.