Alevi Gençleri Abant'ta Buluşuyor

Alevi Gençleri Abant'ta Buluşuyor

Alevi Gençleri Abant'ta Buluşuyor Bir grup Alevi genci, 18 Mayıs Pazar günü, Abant'ta yapacakları büyük gençlik buluşmasına...

A+A-

Alevi Gençleri Abant'ta BuluşuyorAlevi Gençleri Abant'ta Buluşuyor

Bir grup Alevi genci, 18 Mayıs Pazar günü, Abant'ta yapacakları büyük gençlik buluşmasına hazırlanıyorlar. Harıl harıl çalışan gençler, İstanbul'da 4 kişi, Ankara'da 4 kişi olmak üzere 8 kişilik bir tertip komitesi oluşturmuşlar. Aleviweb.com internet sitesini kullanan gençler, 18 Mayıs günü 1 otobüs İstanbul'dan kaldıracak, 1 otobüs de Ankara'dan. Ve yaklaşık 3 saat sonra ortada, yani Bolu Abant'ta buluşacaklar. Abant'ta "1. Aleviweb Dostluk ve Dayanışma Pikniği" düzenlenecek. Adına 1. diyorlar, çünkü bu organizasyonu geleneksel hale getirmeyi düşünüyorlar.

Alevionline'ın da desteklediği Alevi forum sitelerinden Aleviweb'de bugünlerde yoğun bir çalışma var. Forum üyeleri, forumdaki isimleriyle, hasan_44_aw, dostça, türkü, alev_2005_2005, devrim06, bykuş, çopur, cemanlı'dan oluşan 7 kişilik bir tertip komitesi oluşturmuşlar. Ve 18 Mayıs günü Abant'ta düzenlenecek 1. Aleviweb Dostluk ve Dayanışma Pikniği için hazırlanıyorlar. Otobüsler tutulmuş. Yiyecek siparişleri verilmiş. Buluşma yerleri, saatleri belirlenmiş. Şimdi artık katılımcıları belirlemek ve buluşma gününü beklemek kalmış geriye.

Aleviweb, 20.000 üyesi olan bir Alevi forumu. Elbette bu üyelerin tamamı katılmıyor bu pikniğe. Ankara ve İstanbul'dan onlarca Aleviweb üyesinin buluşması bekleniyor Abant'ta. Planlama buna göre yapılmış. Ayrıca dışarıdan gelecek konuklara da kapılarının açık olduğunu belirtiyor Aleviweb üyeleri. Forum dışından insanları da davet edeceklerini belirtiyorlar. Pikniklerinin amacını ise; biraraya gelmek, eğlenmek, Alevilerin sorunlarını tartışmak ve çözüm yolları aramak olarak belirtiyorlar. Toplantılar, sohbetler ve oyunlarla geçecek bir günün planını yapıyorlar.

Alevionline'ın konuştuğu tertip komitesi üyeleri, Alevionline'ın zaten forumlarının kardeş sitesi olduğunu, sıklıkla takip ettiklerini ve Alevionline okuyucularını da pikniklerine beklediklerini belirtiyorlar. Kişi sayısının ve planlamanın yapıldığını ama katılım başvurularının 11 Mayıs'a kadar yapılabileceğini, geriye kalan 1 haftada her türlü düzenlemenin yeniden yapılabileceğini belirtiyorlar.

Pikniğe Katılım:

11 Mayıs tarihine kadar tertip komitesine başvuru yapmak gerekiyor. Yine bu tarihe kadar belirlenen kişi başı ücreti, verilecek banka hesabına göndermek gerekiyor. Bu paraya ulaşım, piknik alanına giriş ücreti, yiyecek ve içecekler dahil. Konuştuğumuz tertip komitesi üyeleri otobüslerin 600 YTL'ye tutulduğunu belirtiyorlar. Bazı belediyelere otobüs için başvuru yapmalarına rağmen "ret" cevabı aldıklarını da ekliyorlar. Önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili, ayrıntılı bir haber yayınlanmasını öneriyorlar bize de. Yerel seçimlerin yaklaştığı şu günlerde, hangi belediyelerin "ret" cevabı verdiğinin de bilinmesini istiyorlar.

Ulaşım:

11 Mayıs tarihine kadar ismini yazdırmış kişiler, 18 Mayıs tarihinde illerde belirlenen buluşma noktalarına gelecek ve buradan birlikte hareket edilecek. İstanbul'da 18 Mayıs saat sabah 07:00'da Mecidiyeköy'den hareket edecek otobüs. Kavacık ve Tepeüstü'nde bekleyenleri alıp Abant'a devam edecek. Ankara'da ise saat sabah 06:30'da Dikmen'den hareket edilecek. 07:00'de Sıhhiye Köprüsü'ne varılacak. Ardından İstanbul Yolu üzerinde bekleyenler alınarak Abant'a devam edilecek.

Başvuru:

Pikniğe katılmak için 11 Mayıs tarihine kadar tertip komitesi ile iletişime geçmeniz gerekiyor. http://www.aleviweb.com/forum/showthread.php?t=26010 linkinden faydalanarak piknik hakkında daha detaylı bilgi alabilir ve iletişime geçebilirsiniz.

Pikniğe Alevionline da destek vermektedir...

ALEVİONLİNE - 10 Mayıs 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.