Alevi Kültür Merkezi'ne çirkin saldırı

Alevi Kültür Merkezi'ne çirkin saldırı

Alevi Kültür Merkezi'ne çirkin saldırıDün akşam saatlerinde Almanya’nın Herzberg şehrinde bulunan Herzberg Alevi Kültür...

A+A-

Alevi Kültür Merkezi'ne çirkin saldırıAlevi Kültür Merkezi'ne çirkin saldırı

Dün akşam saatlerinde Almanya’nın Herzberg şehrinde bulunan Herzberg Alevi Kültür Merkezi’nin kapısı kimliği belirsiz kişiler tarafından kırıldı. Kuruluşundan bu yana aşırı sağcı gruplar tarafından bir kaç kez kundaklanmaya çalışılan dernek lokali, bu yeni saldırıyla yeniden sarsıldı.

Kuruluşundan bu yana bir kaç kez kundaklanan Herzberg am Harz Alevi Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği (AKV Herzberg am Harz) dün gecede saldırıya uğradı. Kimsenin lokalde bulunmadığı akşam saatlerini seçen saldırganlar, sert bir cisim ile lokalin giriş kapısını kırdılar. İki yıl önce de benzeri bir saldırıya maruz kaldıklarını dile getiren Herzberg AKM Başkanı İlyas Cangöz, olayla ilgili olarak her geçen gün bölgede sayıları artan aşırı sağcı oluşumlardan şüphe duyduklarını dile getirdi.

Cangöz: ‘Demokrasi düşmanları iş başında…’

1999 yılından beri Herzberg ve çevresindeki Alevilere hizmet verdiklerini dile getiren Başkan İlyas Cangöz, sahip oldukları çoğulcu ve modern dünya görüşü nedeniyle aşırı sağcı grupların hedefinde bulunduklarını söyledi. Cangöz, “Herzberg bölgesinde başarılı çalışmalardan dolayı kamuoyunun takdirini kazanan Herzberg Alevi Kültür Merkezi aşırı sağcıların hedefinde bulunmakta. Dernek Başkanı olmamın yanı sıra aynı zamanda Sol Parti(Die Linke) İl Başkanı görevimde bulunuyorum. Sanırım bu durum bize karşı olan kinlerini artırıyor. Bu saldırıları yaptığımız işlerin doğruluğunun bir kanıtı olarak kabul ediyoruz. Bu tür çirkin saldırılarda bulunan ‘demokrasi düşmanları’ kesinlikle bizi yolumuzdan döndüremeyecektir” şeklinde konuştu.

Nazilerin yoğunlukta yaşadığı bir bölge

Almanya’da aşırı sağcıların genel nüfusa oranla yoğunlukta yaşadığı bölgelerden biri olan Herzberg şehrinde, geçtiğimiz sene aşırı sağcıların gösteri düzenlemesine izin verilmişti. Gösteri ile ilgili soruyu ‘şehirdeki sağcı oluşumları tehlike olarak görmüyorum’ şeklinde cevaplandıran CDU’lu Belediye Başkanı Gerhard Walter, uzun süre kamuoyunun tepkisi çekmişti. Emniyet yetkilileri olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlattı.

FUAT ATEŞ – Alevilerin Sesi - Alevi.com - 18 Aralık 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.