"Alevi misin, Sünni misin?" Haydi Sürgüne!

"Alevi misin, Sünni misin?" Haydi Sürgüne!

"Alevi misin, Sünni misin?" Haydi Sürgüne! TÜM BEL-SEN YARIN AKSARAY'DA BASIN AÇIKLAMASI YAPACAKTüm Belediye ve Yerel...

A+A-

"Alevi misin, Sünni misin?" Haydi Sürgüne!"Alevi misin, Sünni misin?" Haydi Sürgüne!

TÜM BEL-SEN YARIN AKSARAY'DA BASIN AÇIKLAMASI YAPACAK

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) İstanbul 4 No'lu Şube Yönetim Kurulu bugün yazılı bir açıklama yaparak, İSKİ (İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi) Genel Müdürlüğü’nde görevli bir çalışanın, Müdürü tarafından “Alevi misin? Sünni misin?” şeklinde sorgulanmasının akabinde sürgün edildiğini bildirdi.

TÜM BEL-SEN İstanbul 4 Nolu Şube Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada; sendika üyesi olan ve aynı zamanda sendikanın İşyeri temsilciliği görevini yürüten çalışanın, Müdürü tarafından “Alevi misin? Sünni misin?” şeklinde sorgulanmasının akabinde sürgün edildiği, olayla ilgili İSKİ Genel Müdürlüğü’ne ve İstanbul Valiliği’ne yazı yazılarak gerekli suç duyurularında bulunulduğu, ancak tüm girişimlere rağmen Müdür hakkında herhangi bir idari işlem yapılmadığı belirtildi.

İSKİ daha önce "Başı örtülü olmayan çalışanlara hakaret edildiği" iddiaları ile gündeme gelmişti.

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) İstanbul 4 No'lu Şube konu ile ilgili 15 Ekim 2009 Perşembe günü saat 12:30'da Aksaray'da bulunan İSKİ Fatih Şube Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması yapacak.

KAYNAK : Alevihaber.com - 14 Ekim 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.