Alevi öğrenciye dayak

Alevi öğrenciye dayak

Alevi öğrenciye dayak "Niye oruç tutmuyorsun"Esenyurt Ali Kul Çok Programlı Lisesi'nde edebiyat öğretmeninin, "Niye...

A+A-

Alevi öğrenciye dayakAlevi öğrenciye dayak
 
"Niye oruç tutmuyorsun"

Esenyurt Ali Kul Çok Programlı Lisesi'nde edebiyat öğretmeninin, "Niye oruç tutmuyorsun" diye azarladığı öğrenciye şiddet uyguladığı belirtildi

Haber Merkezi - Esenyurt Ali Kul Çok Programlı Lisesi'nde Edebiyat Öğretmeni Z.Y'nin bir aydır şiddet uyguladığı iddia edilen lise 1. sınıf öğrencisi 16 yaşındaki B.K. , okulu bırakma noktasına geldi. B.K.'nin babası Ziram K. , edebiyat öğretmeni hakkında Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ve Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne suç duyurusunda bulundu. Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iki müfettiş görevlendirdi. "Alevi olduğu için" öğretmeninden "işkence" gördüğünü iddia ettiği öğrenci B.K. ile www.gercekgundem.com internet sitesi'nin yaptığı söyleşiye göre olay şöyle gelişti:

Ramazan ayı içerisinde sınıfa giren öğretmen Z.Y. sınıf içinde bir kız öğrencinin yemek yediğini görünce, "Sen oruç tutmuyor musun" dedi, öğrenci "Öğretmenim hasta olduğum için bugün tutmuyorum" yanıtını verdi. Bunun üzerine sınıfa doğru dönen Y., "İçinizde Alevi olan var mı?" diye sordu. Bunun üzerine 16 yaşındaki B. K. ayağa kalkarak, "Ben Aleviyim öğretmenim" dedi. B. K.'nin yanına giden Yılmaz, "Siz Aleviler neden oruç tutmuyorsunuz? Senin benden çekeceğin var" diye çıkıştı. Öğretmeninden ummadığı bir tepki gören B. K.'nin hayatı o andan itibaren adeta kâbusa dönüştü. Yılmaz belirli süreler içerisinde B. K.'ye şiddet uyguladı.

'OKULA GİDEMEDİM'

Öğretmeninin kendisini arkadaşlarının önünde aşağıladığını söyleyen B. K, girdiği bunalım sonucu bir hafta boyunca okula gidemediğini söyledi. Bu süre içinde arkadaşlarından büyük destek gördüğünü söyleyen B. K., şunları anlattı: "Öğretmenimin benim mezhebimle ilgili alaycı konuşması sonucu bazı arkadaşlarım öyle bakıyordu ki, sanki vebalıymışım gibi. Z.Y'yi görmemek için başka bir sınıfa geçmek istedim ama şu anda hâlâ aynı sınıftayım. Z.Y. durup dururken bana vuruyor. Önce bacağıma vurdu, önceki gün de karnıma vurdu. Bu da yetmiyormuş gibi bana yazılı sınavdan sıfır verdi. Korkumdan kendimi derse veremiyorum. Bütün öğrenciler ondan korkuyor. Derslerin büyük bir bölümünde dinle ilgili söylemler anlatıyor. Dersin 15 dakikasında kendi dersini anlatıyor. Eğer bana bir kere daha saldırırsa okula gitmeyeceğim. Ben babamdan bile dayak yemiyorum."

İlgili makamlara suç duyurusunda bulunan baba Ziram K. Z.Y'nin uyguladığı şiddet sonucu yaralanan oğlunu önceki gün pansumana götürdüğünü belirterek, "Ülkemizde bölücü ve yıkıcı faaliyetlerde bulunan bir öğretmenin eğitim camiası içinde bulundurulmasını bir veli olarak istemiyorum" dedi.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir öğretmen, "O olaydan haberimiz var. Ancak daha kötü şeyler de yaşandı. Bir keresinde sınıfta bütün 'Kürtler PKK'lidir' gibi bir laf söylemiş. Öğrenciler tepki gösterince de lafı çevirmiş. Sorunlu bir öğretmen. Emekli olacağı için de okul yönetimi pek karışmıyor. Geldiği okullarda hep sorunlar yaşatmış. Edebiyat öğretmeninden çok din derslerine daha yatkın. Sürekli öğrencilere din dersi verdiğini duyduk. Biz öğretmenler olarak ona pek yaklaşmıyoruz" şeklinde konuştu. Öte yandan CHP İl Başkanlığı da aileyi arayarak desteklerini bildirdi.

CHP'Lİ ÖZPOLAT'TAN SORU ÖNERGESİ

Alevi öğrenciye şiddet Meclis'te

İstanbul Haber Servisi - Esenyurt'ta, ramazan ayında sınıfta yemek yediği için edebiyat öğretmeni tarafından uyarılan ve daha sonra baskı ve şiddete mağruz kaldığı ileri sürülen öğrenci ile ilgili CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Ali Özpolat, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik 'in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Ali Kul Lisesi'nde, bir öğrencinin, Alevi olması nedeniyle edebiyat öğretmeni tarafından baskı ve şiddete maruz kalmasıyla ilgili olarak kendisine ulaşan bilgilerin kaygı verici olduğunu belirten Özpolat, Çelik'e şu soruları yöneltti: " Öğretmenin davranışları sizce normal midir? Bir öğretmenin, öğrencilerine mezheplerini sorması olağan karşılanabilir mi? Bu tutum açıkça ayrımcılık değil midir? Öğretmeni nasıl bir yaptırım bekliyor, kendisi çocuklara ders vermeye devam edecek midir?"

Cumhuriyet  - 08 Aralık 2007

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.