Alevice "İnancımız ve Direncimiz"

Alevice "İnancımız ve Direncimiz"

Alevice "İnancımız ve Direncimiz"KİTAP TANITIMI : İsmail KAPLAN : "Alevice –İnancımız ve Direncimiz"İsmail Kaplan`ın hazırladığı...

A+A-

Alevice "İnancımız ve Direncimiz"Alevice "İnancımız ve Direncimiz"

KİTAP TANITIMI : İsmail KAPLAN : "Alevice –İnancımız ve Direncimiz"

İsmail Kaplan`ın hazırladığı Alevice –İnancımız ve Direncimiz adlı kitap bu gün AABF Genel Sekreteri Hüseyin Mat ve yazarı tarafından basına tanıtıldı. Hüseyin Mat tanıtım konuşmasında; Alevice kitabının AABF için önemli ve kalıcı bir çalışma olduğunu belirterek, İsmail Kaplan`a teşekkür etti.

Arka Kapakta kitap hakkında şu görüşlere yer verilmiş:

Aleviler; yaratılış, insan,  cem, Hak Muhammet Ali birlemesi, 12 İmamlar, Hacı Bektaş Veli, Yunus Emre, Pir Sultan Abdal ve diğer ulular, Dört Kapı Kırk Makam, Kırkların Cemi, rızalık, lokma, saz ve semah gibi inanç, ibadet ve kültür alanlarında aynı görüşteler.

Alevilere, “Şimdiye kadar yaşadığınız inancınızı bırakın, İslam`ın beş şartını yerine getirin” baskısı, imamlar tarafından Alevi yerleşim yerlerine yapılan camilerde ve de Alevi çocuklarına okullarda zorunlu din derslerinde her gün yapılıyor.

Atalarımızın “kelle koltukta” en zor koşullarda yaşattıkları ve bize kadar getirdikleri Alevi öğretisini yaşamak, korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak; onlara olan vefa borcumuzdur. Atalarımız; haklıdan yana olmak ve hakkaniyeti savunmak uğruna,  geçmişte birçok katliamlara uğramışlar ve canları pahasına da olsa kendi inançlarını korumuşlardır. Peki, biz,  21. yüzyılda demokratik bir ortamda neden kendi doğrularımızı bırakalım ki!”

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Genel Başkanı Turgut Öker; Alevice

Başta Almanya olmak üzere Avrupa Alevi Örgütlenmesi`ninde sorumluluk yüklenmiş biri olarak, örgütlenmemizin karakterini ortaya koyan “Alevice- İnancımız ve Direncimiz” adlı yayınladığımız kitabı sizlere sunmaktan sevinç duyduğumu belirtmek isterim. Öker kitabın önsözünde şu görüşü dile getiriyor: “Örgütlenmemizin ve Alevi kimliğine sahip çıkmanın gerekçelerini, açık ve doyurucu bir dille anlatan “Alevice”; Alevilere Alevi olmayanlarla olan ilişkilerinde, inanç ve kimlik alanlarında özgüven duygusu ve argüman sunmaktadır.”

Alevice kitabı;

• İnançtan ibadete, kültürden sembollere Alevilikle ilgili çarpıcı ve otantik görüşleri bir araya getiriyor,

• Alevice duruşları ve var olmaya yönelik Alevi direncini tarif ediyor, bunlara karşı gelen tepkileri değerlendiriyor ve ilginç analizler yapıyor,

• Almanya`da Aleviliğin gelişmesini ve Türkiye Alevileri için örnek olabilecek, okullarda verilen Alevilik derslerini gözler önüne seriyor ve

• Avrupa Alevi örgütlenmesine ışık tutuyor. Alevice, Avrupa ve Türkiye Alevilerinin uzun süre gündeminde kalacak bir kitap.

İsmail Kaplan, Alevice –İnancımız ve Direncimiz,

Yayınlayan: Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu, Köln, 2009.

İsteme adresi: AABF- Stolberger Str. 317, 50933 Köln

Tel.: 0221 9498560, E-mail:

n

312 Sayfa, Perakende Fiyatı: 12,- €, Toptan fiyatı: 8,-€

KAYNAK : Alevihaber.com - 7 Ocak 2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.