Aleviler 8 Kasım'da İstanbul'da

Aleviler 8 Kasım'da İstanbul'da

Aleviler 8 Kasım'da İstanbul'da Alevi Kültür Dernekleri Kocaeli Şubesi dün, 8 Kasım Pazar günü yapılacak "İstanbul...

A+A-

Aleviler 8 Kasım'da İstanbul'daAleviler 8 Kasım'da İstanbul'da
 
Alevi Kültür Dernekleri Kocaeli Şubesi dün, 8 Kasım Pazar günü yapılacak "İstanbul Kadıköy'deki Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı" adlı miting ile ilgili olarak ortak çalışma toplantısı düzenledi

 
ALEVİ Kültür Dernekleri Kocaeli Şubesi dün, belediye işhanında bulunan şubelerinde, 8 Kasım Pazar günü yapılacak “İstanbul Kadıköy'deki Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı” adlı miting ile ilgili olarak ortak çalışma toplantısı düzenledi. Toplantıya, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Avukat Kazım Genç ve CHP İlçe Başkanı Ömer Hazer'in yanı sıra, siyasi partiler, sendikalar ve sivil toplum örgüt temsilcileri de katıldı.

MİTİNGE DAVET

Genç: “ 9 Kasım 2008 tarihinde aleviler ilk defa katliama uğramadan, kendi haklarını aramak için sokaklarda olmuşlardır. 9 Kasım'a kadar suskun, sessiz olan, alevi olduklarını söyleyip söylememe de çekimser olan aleviler bu tarih sonrasında özgüvenleriyle ve özgürce alevi olduklarını söylemeye başlamışlardır. 2 ay önce İstanbul'da Pelit Pastaneleri'ne iş için başvuran fakat alevi olduğu için işe alınmayan bir genç federasyonla bağlantıya geçmiş ve bu olayın sonucunda pastane sahibi bizleri arayıp tüm alevi halkından özür dilemiştir. Buda alevilerin toplum üzerindeki etkinliğinin arttığını göstermektedir. Bu ülkede Cumhuriyet kurulduğundan beri, aleviler, Cumhuriyet'in, demokrasinin, çağdaşlığın savunucularıdır. Bu yüzdendir ki, laikliği isterler. Bu ülkenin laikliği Cumhuriyeti için aleviler yolundan dönmeyecektir. Bunun için 8 Kasım İstanbul'da ki mitinge tüm alevileri davet ediyoruz” açıklamalarında bulundu.

KAYNAK: KocaeliMeydan.com - BURHAN YARAR - 02 Kasım 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.