Aleviler, AB binası önünde eylem yapacak

Aleviler, AB binası önünde eylem yapacak

Aleviler, AB binası önünde eylem yapacakAvrupa’daki Alevi örgütleri, 1 Temmuz’da Strasbourg’da, Avrupa Parlamento binasının...

A+A-

Aleviler, AB binası önünde eylem yapacakAleviler, AB binası önünde eylem yapacak

Avrupa’daki Alevi örgütleri, 1 Temmuz’da Strasbourg’da, Avrupa Parlamento binasının önünde eylem yapacak.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu'nun desteği ile Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu'nun genel koordinasyonluğunu yaptığı eylem, Sivas olaylarının yaşandığı 2 Temmuz öncesi yapılacak. Avrupa'nın Başkenti Strasbourg’da, Avrupa Parlamento binasının, WEISS kapısı önünde, 1 Temmuz Çarşamba günü, saat 10.00'da, Avrupa Parlamenterlerinin de katılacağı kitlesel bir basın açıklamasında, “Türkiye'nin Avrupa yolu, Sivas Madımak’tan geçer” sloganı kullanılacak.

Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu tarafından yapılan duyuruda, “(Madımak Oteli müze olsun, bir daha Sivaslar yaşanmasın), demek, karanlığın üzerine birlikte yürümek üzere, (Türkiye'nin Avrupa yolu, Sivas Madımak’tan geçer) sloganıyla, her yıl olduğu gibi bu yılda Avrupa Parlamento binasının önünde buluşuyoruz. Bundan tam 16 yıl önce Madımak Otelinde katledilen 35 canımızın anılarını yaşatmak, onları anmak, Sivas Katliamını unutmamak ve unutturmamak için, 2 Temmuz'da Madımağın önünde yapılacak olan 16. anma eylemini desteklemek üzere, 1 Temmuz 2009 Çarşamba günü Avrupa Parlamento binasının önündeyiz” denildi.

HÜRRİYET - ANKA - 18.06.2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.