Aleviler AKP 'kötü' dedi, Olli Rehn savundu

Aleviler AKP 'kötü' dedi, Olli Rehn savundu

Aleviler AKP 'kötü' dedi, Olli Rehn savundu  ANKARA - Alevilerle bir akşam yemeğinde görüşen Avrupa Komisyonu’nun Genişlemeden...

A+A-

Aleviler AKP 'kötü' dedi, Olli Rehn savunduAleviler AKP 'kötü' dedi, Olli Rehn savundu
 
ANKARA - Alevilerle bir akşam yemeğinde görüşen Avrupa Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu üyesi Olli Rehn, Alevilerin AKP eleştirilerine dayanamayıp “AKP’yi izliyoruz, iyi gittiğini görüyoruz” diyerek yanıt verdi.

Aleviler önceki akşam kendilerini yemekte ağırlayan Rehn’e sorunlarını içeren bir mektup sundu ve sorunlarının troyka toplantısında dile getirilmesini istedi. Konuşmacılar, AKP’nin özgürlükçü olmadığını, laiklik konusunda milli görüş geleneğinden aldığı mirası sürdürdüğünü, zorunlu din dersleri konusunda AİHM ve Danıştay’ın verdiği kararları uygulamaktan kaçındığını anlattı. AKP’nin ‘Alevi açılımı’nı ‘göz boyama’ olarak niteleyen Aleviler, mektupta şu görüşlere yer verdi:  “AKP hükümeti sonrası, 2002’den beri yayınlanan AB ilerleme raporlarındaki ‘Alevilerin korunmasını ve tanınması’, ‘cemevlerinin dini merkez olarak tanınması’ ve ‘zorunlu din eğitimine ilişkin güçlüklerin devam etmesi’ değerlendirmelerine rağmen, bu sorunların çözümü yönünde tek bir adım bile atılmamıştır.” Edinilen bilgiye göre, yemekte Alevilerin AKP eleştirilerinden bunalan Rehn, tepki gösterdi. Gerilimin yükseldiği yemekte Rehn “AKP’yi izliyoruz ve iyi gittiğini görüyoruz. Sorunlarınızı not aldık, takip edeceğiz” dedi.

BEHZAT MİSER / RADİKAL - 07 Mayıs 2008

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.