Aleviler Aşure etkinliğinde buluştu

Aleviler Aşure etkinliğinde buluştu

Aleviler Aşure etkinliğinde buluştu  İSTANBUL (18.01.2009)- Özgür Demokratik Alevi Hareketi, Muharrem Ayı dolayısıyla bugün bir Aşure...

A+A-

Aleviler Aşure etkinliğinde buluştuAleviler Aşure etkinliğinde buluştu 

İSTANBUL (18.01.2009)- Özgür Demokratik Alevi Hareketi, Muharrem Ayı dolayısıyla bugün bir Aşure etkinliği düzenledi. Okmeydanı Arda Düğün Salonu'nda yapılan etkinliğe yaklaşık bin kişi katıldı.

DTP Milletvekili Sebahat Tuncel, İl Başkanı Halil Aksoy ve Sine-Sen Genel Başkanı Yusuf Çetin'in de katıldığı etkinliğin açılış konuşmasını Özgür Demokratik Alevi Hareketi Sözcüsü Ergin Doğru yaptı. Doğru, “Kızılbaş Aleviliğini kabul etmeyen siyasal İslam'ın temsilcisi olan gerici AKP, dedelere maaş bağlayarak devlet Alevisi yaratmaya çalışıyor”dedi. AKP'nin verdiği iftar yemeğini Hızır Paşa Sofrası olarak tanımlayan Doğru, yemeğe katılan Cem Vakfı ve Ehlibeyt Vakfı'nı kınadı.

Baykal Sivas'ın katillerini savunuyor

Doğru, Alevileri oy deposu olarak gören CHP lideri Deniz Baykal'ın çarşaf açılımını da eleştirdi. Doğru, Ergenekontranın avukatlığını yapmakla övünen Baykal'ın gerçekte faili meçhul cinayetleri işleyenlerin, Sivas katillerinin avukatlığını yaptığının altını çizdi. İsrail siyonizmi altında Kerbela zulmü yaşayan Filistin halkının yanında olduklarını söyledi. Doğru, herkesi yerel seçimlerde “Biz de varız” diyerek bir araya gelen sol güç birliğini desteklemeye çağırdı.

Etkinlikte söz alan DTP Milletvekili Sebahat Tuncel de AKP Hükümetinin ayrımcı politikalarını eleştirdi. Sistemin baskısı altında ezilen Alevilerin ve Kürt halkının demokratik taleplerinin kabul edilmesini istedi.

Sanatçı Hasan Sağlam ve Aydın Doğan'ın sahne aldığı etkinlikte, PSAKD Alibeyköy Cemevi Semah ekibi de yer aldı. Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği de etkinliğe mesaj göndererek destek verdi.

Etkinlik konuşmaların ardından aşure ikramı ile devam etti.

ATILIM - 18 Ocak 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.