Aleviler, Baykal'ın Davetine Katılacaklar mı?

Aleviler, Baykal'ın Davetine Katılacaklar mı?

Aleviler, Baykal'ın Davetine Katılacaklar mı?    CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Alevi önderleri ve Alevi kuruluşlarının yöneticilerini...

A+A-

Aleviler, Baykal'ın Davetine Katılacaklar mı?Aleviler, Baykal'ın Davetine Katılacaklar mı?
   
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Alevi önderleri ve Alevi kuruluşlarının yöneticilerini aşure paylaşmaya davet etti. Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) katılmayacağını açıkladı. Onur Öymen’in 10 Kasım’da yapılan Meclis Genel Kurulu’nda Dersim’le ilgili sözlerinden sonra, Alevilerin bugün CHP tarafından yapılacak aşure etkinliğine katılıp katılmayacağı merak konusu.

CHP Genel Başkanı Baykal, Alevi önderleri ve Alevi kuruluşlarının temsilcilerine bir davet mektubu gönderdi. Baykal, mektubunda şöyle dedi: "Kerbela’nın acısını yüreğinde hisseden, yasını, orucunu tutan sevgili kardeşim,Kerbela sadece bir insanlık utancı değil, aynı zamanda bir insanlık suçudur. İnsanlık tarihinin kapkara sayfalarına utanç vesilesi diye kaydedilen Kerbela gibi büyük acılar ancak, ‘Bir olarak, İri olarak, Diri olarak’ ve kardeşlik duyguları pekiştirilerek göğüslenir. Bu anlayış ve bu duygularla her yıl olduğu gibi, bu yıl da Genel Merkezimizde aşure kaynatacağız. 29 Aralık Salı günü saat 12.00’de sizi, sizleri aşuremizi paylaşmaya davet ediyor, sevgi ve saygılar sunuyorum."

ABF KATILMIYOR

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız CHP Genel Başkanı Baykal’ın aşure davetine katılmayacaklarını belirterek şu değerlendirmede bulundu: "Öymen’in yaptığı açıklamadan sonra CHP Alevi tabanın kendisinden uzaklaştığını görerek Alevilerle ilgili meselelerde daha hassaslaştı. Ancak bu hassasiyet görüntüdür. Gerçekten Alevileri önemseselerdi meclis faaliyetlerinde bunu gösterirlerdi. Yani yalnızca soru önergesi vermezlerdi."

CEM VAKFI: DAVETE KATILACAĞIZ

Cem Vakfı Genel Müdürü Hıdır Akbayır, davete katılacaklarını söyledi. Akbayır, "CHP Onur Öymen’in Dersim Katliamını savunan sözlerinin ardından Alevilerle arasındaki krizi yumuşatmaya mı çalışıyor?" sorusuna, "Biz Öymen’in sözlerini kriz olarak değerlendirmedik. Öymen deneyimli bir diplomat. Ayrıca CHP bir hata yapmışsa düzeltmesi doğru bir davranış" şeklinde cevap verdi. Akbayır, "Genel Başkanımız İzzettin Doğan’ın proğram yoğunluğu nedeniyle katılmayabilir fakat şubelerimizden katılım olacak" dedi.

BirGün - 29 Aralık 2009

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.