Aleviler, Belçika'daki Kraliyet Müzesi Önünde Semah Gösterisi Yaptı

Aleviler, Belçika'daki Kraliyet Müzesi Önünde Semah Gösterisi Yaptı

Aleviler, Belçika'daki Kraliyet Müzesi Önünde Semah Gösterisi YaptıBelçika'da yaşayan Alevi vatandaşlar bir ilke imza...

A+A-

Aleviler, Belçika'daki Kraliyet Müzesi Önünde Semah DöndüAleviler, Belçika'daki Kraliyet Müzesi Önünde Semah Gösterisi Yaptı

Belçika'da yaşayan Alevi vatandaşlar bir ilke imza atarak Anvers şehrinde Kraliyet Güzel Sanatlar Müzesi önünde halka aşure dağıttılar. Anvers Alevi Kültür Merkezi tarafından organize edilen aşure gününde ayrıca semah dönülerek ziyaretçilere Alevilik hakkında bilgiler verildi.

Anvers Alevi Kültür Merkezi (AAKM) Başkanı Ali Uçar, amaçlarının bu şekilde Alevi haklını ve aşurenin toplumlarındaki yerini Belçikalılara tanıtmak olduğunu kaydetti. Ali Uçar, Aleviler olarak ilk kez bu şekilde dışa dönük bir etkinlik yaptıklarını kaydederek aşureye Belçikalıların ilgisinin yoğun olduğunu belirtti. Gelen konuklara aşurenin içindeki farklı malzemelerden yola çıkarak Aleviliğin 72 millete aynı baktığını, bütün insanlığı kucaklayan bir görüşü benimsediğini anlattıklarını vurgulayan AAKM Başkanı Uçar, bundan sonraki yapacakları organizasyonlarda Sünni kardeşlerini de yanlarında görmek istediklerini söyledi.

Belçika'nın en büyük ikinci şehri Anvers'te Kraliyet Güzel Sanatlar Müzesinin önündeki aşure gününde ayrıca semah dönüldü. Yedi genç kızın döndüğü semah izleyenlerden büyük beğenisini topladı.

SON DAKİKA HABER - 03 Şubat 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.