"Aleviler eşit yurttaş olmalıdır"

"Aleviler eşit yurttaş olmalıdır"

"Aleviler eşit yurttaş olmalıdır"PİR Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Tarsus Şubesi tarafından aşure etkinliği düzenlendi.PİR...

A+A-

"Aleviler eşit yurttaş olmalıdır""Aleviler eşit yurttaş olmalıdır"

PİR Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Tarsus Şubesi tarafından aşure etkinliği düzenlendi.

PİR Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Tarsus Şubesi tarafından aşure etkinliği düzenlendi. Abacı işhanında bulunan dernek binası önünde gerçekleştirilen etkinliğe Tarsus İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, Yenice Belediye Başkanı Ali Kuru, İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Gül, sivil toplum kuruşu başkan ve yöneticileri, üyeler ve davetliler katıldı.

Dede İsmail Türkeri’nin dua okumasıyla başlayan etkinlikte bir konuşma yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Tarsus Şube Başkanı Hasan Güvendir, “Aleviler eşit yurttaş olmalıdırlar. Yüzyıllardır bu topraklarda yaşayan Aleviler yok sayılıyor ve ciddi ayrımcılığa uğruyorlar. Alevileri asimile etmek için akla gelebilecek her şey yapılıyor” dedi.

Laik ve demokratik bir Türkiye’de Alevi kimliğinin yasal bir güvenceye kavuşturulması gerektiğini ifade eden Hasan Güvendir, “Cemevlerine ibadet yeri statüsü verilmelidir. Zorunlu din dersleri kaldırılmalıdır. Diyanet İşleri Başkanlığı kaldırılmalıdır. Alevi köyleri cami yaptırma politikalarına son verilmeli ve bu köylerdeki imamlar geri çağrılmalıdır. Madımak oteli müze olmalıdır. Ders kitapları, sözlükler, ansiklopediler ve Milli Eğitim Bakanlığınca önerilen yardımcı kaynaklardaki Aleviliği ve diğer inançları aşağılayan tanımlamalar çıkarılmalıdır” şeklinde konuştu.

Davetlilere aşure ikramının ardından yerel sanatçılar saz dinletisi sundu.

Tarsushaber.com - 11 Ocak 2010

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.