Aleviler, Gadir Hum Bayramı'nın Resmi Tatil İlan Edilmesini İstedi

Aleviler, Gadir Hum Bayramı'nın Resmi Tatil İlan Edilmesini İstedi

Aleviler, Gadir Hum Bayramı'nın Resmi Tatil İlan Edilmesini İstedi Hatay'da bir grup Alevi, her yıl Kurban Bayramı'ndan bir hafta sonrasına...

A+A-

Aleviler, Gadir Hum Bayramı'nın Resmi Tatil İlan Edilmesini İstediAleviler, Gadir Hum Bayramı'nın Resmi Tatil İlan Edilmesini İstedi
 
Hatay'da bir grup Alevi, her yıl Kurban Bayramı'ndan bir hafta sonrasına denk gelen ve bu yıl 26 Aralık 2007 Çarşamba günü kutlanacak olan Gadir Hum Bayramı'nın resmi tatil ilan edilmesini istedi.

Valilik önünde basın açıklaması yaban grup daha sonra bir dilekçe yazarak bu taleplerini Hatay Valiliği'ne iletmek üzere evrak kayıt bürosuna teslim etti.

Grup adına açıklama yapan Mehmet Güzel, Alevi vatandaşların kutladığı Gadir Hum bayramının, Alevilerin en büyük ve kutsal bayramı olduğunu söyledi. 

Alevi inancına göre, bu bayramda çalışmanın günah olduğunu hatırlatan Güzel, "Hatta o gün Gadir Hum Bayramı'nda ticari amaçla iş yaşamı-yaşamsal zorunluluklar hariç, durmaktadır. Farklı dini inançlara sahip insanlarımızda saygı ve sevgi hoşgörü bağlamında onlarda destek vererek çalışmamaktadırlar. Ama maalesef resmi anlamda mesainin devam etmesi dolayısıyla insanlarımız çok mağdur duruma düşüyor." şeklinde konuştu.

CHA - 17 Aralık 2007

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.